murat başoğlu

independence
oz kizina tecavuz eden baba haberleri her gun gazetelerin ucuncu sayfalarinda sadece bir kac satir haber olarak yayinlanip ayni gun unutuldugu halde, sirf ünlü taninmis birisi diye kendisinin uzerine fazla yukleniliyor dusuncesindeyim.

yaptiginin, icerisinde bulundugu iliskinin savunabilecek elle tutulabilecek zerre bir yani yok amenna ama adam taninmis bir adam olmasaydi ucuncu sayfada tek satir bile haber olmayacakken, taninmis bilinmis bir insan oldugu icin el birligi ile hayatinin yok edilmesi adil degil.

tum kose yazarlari ulkenin baska bir sorunu yokmuscasina bu adami yaziyor, gazetelerin ilk sayfalarinda boy boy fotograflari. sanki bir imha plani gibi geliyor bana.

dusunsene, doguda her gun bir amca kizi bir amca oglu ile evlendiriliyor, hatta töre var lan, agabeyi ölen yengesi ile evlendiriliyor bu ulkede.

yineliyorum;

elle tutulur, savunulabilir, hakli bulunabilecek tek bir seyi yok ama ulke olarak neredeyse kendisine karsi silahsiz bir savasa girildi. bu tepkiyi ve yapilanlari da hakli bulmak cok mumkun degil.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol