muhteşem yüzyıl

independence
az once izledim bu cok ele$tirilen diziyi, acikcasi begendim zira osmanli tarihini hatmetmek icin degil, sadece bir dizi izlemi$ olmak icin izledim diziyi. derdim osmanli tarihi olsaydi acar tarih kitaplarini okurdum, oysa derdim dizi izlemekti, izledim bitti.

cok eksiklikler var dizide gercekten. 3,5 milyon lira harcayacaksin ama ne figurana ne de ne de mekanlara ozen gostermeyeceksin, cikamadim i$in icinden. bir pa$a idama gidiyor ama iki asker goturuyor ki$iyi idama, yuh. venedik elcisi geliyor, neredeyse padi$ahin huzurunda tecavuz edecekler adama. bir diger yandan ba$ka bir ulkeden dondurulerek getirilen birisi padi$ahin sag kolu oluyor ve padi$ahin buyrugu olmadan padi$ahin huzurnda $ak diye lafa atlayarak venedik elcisi ile resmen sohbet ediyor.

yava$.

sikerler adami.

dizi cok ele$tirildi. neymi$, osmanli padi$ahinin cinsel hayati bid bid bidi. harem olayini hepimiz biliriz, boyle bir gercek var. 4. murat’i da biliriz, zevklerini de biliriz keyiflerini de biliriz. dizi 4. murat uzerine olsaydi ayni tepkiler olacak miydi acaba?

olurdu muhakkak, kimse bi$i demese bülent arınç pa$a cikar dizinin yayindan kaldirilmasi gerekliligini dile getirirdi gene.

bu belki abartili belki degil, tarihe o denli hakim degilim ama abartili da olsa gercegi de yansitsa nihayetinde bir dizi ve ustelik ba$arili bir dizi pek cok eksigine nazaran. kadroda engin günaydın’i kisa bir sureligine de olsa gormek ayrica mutlu etti. hele hele meryem uzerli’nin guzelliginde kayboldugum bir esnada dizinin bir hayli bolumunu kacirmi$ olmaktan uzuntu duyup geri sarip yeniden izlemi$ olmam pek payla$ilacak bir durum olmasa gerek.

dizi guzel, dizi cici ama sadece bir dizi. mecliste konu$ulacak ve hatta ba$bakan yardimcisinin dile getirebilecegi kadar buyuk bir olay olmamaliydi. gerci konu bülent arınç ise o her $eyi konu$ur. yarin meclis onunde patlami$ misir satin, kalkar ertesi gun satilmasin diye meclise yasa tasarisi verir kedi canini sevdigim.

ulan mükemmel çift’de iki erkek birbirini sikiyordu bu kadar laf olmami$ti da kanuni sultan süleyman hareminden birilerini koynuna aldi diye meclis bile calkalandi.

e olm, o harem kirtasiye dukkani mi lan? ne icin var o harem orada?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol