muhteşem yüzyıl

ata the wise
diziyi seyretmedim, muhtemelen de seyretmeyeceğim. fakat sebebi ne türk dizilerine olan uzaklığım, ne de insanların başlattığı boykot hareketleri. lakin söyleyecek sözlerim de var;
efendiler, bu kadar karalanıyor dizi, atalarımızı karalıyor diye. boykotlar, küçümsemeler ve dahi tehditler de alıyorlardır. ömrü çok sürmez. ama insanın bir durup düşünmesi gerekir. zira atalarımız karalanıyor deniyor. karalayan belli ki oyunculuk değil -ki olamaz da zaten-, sultanların cinsel hayatı.

öncelikle öğrenmek gereken bir kavram var: cariyelik. nedir cariyelik? kadının kölelik etmesidir. yani savaşta galip gelmişsen, diğer ülkeden ganimet olarak aldığın kadınlarla, hiç para vermeyeceğin kendi kişisel genelevini kurabilirsin, başkasına satabilirsin, onlardan çocuk yapabilirsin vs.

öğreneceğimiz diğer bir konu da padişahların kişilikleri;
mükemmel bir şekilde ordu yöneten, halkı idare edebilen insanların bize ters gelebilecek hareketleri olamaz mı? olur tabii ki. padişahların haremleri, cariyeleri vardır, o dönem neredeyse orta halli herkesin olduğu gibi. haremdeki kadınlar da onun gözdesi olup yatağına girebilmek için birbirlerini öldürebiliyor bile. düşün bir; o dönem kanuni kaç yaşında, yatağına aldıkları kaç yaşında? şimdi 50 yaşında biri 15 yaşında bir kızla cinsel ilişkiye girse, bunu bana hangi insan evladı savunabilir? e padişah bunu yaptı. hangi tarihi karalıyoruz efendiler?

tabii ki tarih incelenirken sadece dış kaynaklara bakmamak gerek. bunun yanında sadece iç kaynaklara da bakmak sakıncalıdır. bu sakıncayı anlayamayanlar, geçmişte türklerle alakalı işler yaptıkları zaman boykot eder, ayıplar ve dahi yoketmeye çalışır. bizim tüm kurduğumuz ülkeler(osmanlı da dahil) yağma ekonomisiyle yaşıyorlardı. ordu devlettiler. zira doğal sınırlarına ulaşan her türk devleti, sonuna da o kadar yaklaşmış oluyordu. barbar türkler lafı zorumuza mı gidiyor? gitmesin, uyanın efendiler. evet barbardık ama artık biz de çalıştık ve hakettiğimiz yere geldik diyebiliyor musunuz?

artık kabul etmemiz gerekir ki, kıçımızı kaldırıp iş yapmadıkça, kıçını kaldırıp iş yapan devletler ve milletlerce aşağılanacağız, sömürüleceğiz. millet bilinci, geçmişi yanlı olarak tutmak değildir efendiler!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol