metallica

sepulturk
şimdi nedir bu grup; 80lerde peşpeşe çıkardıkları bütün albümlerle metal müziğin yaygınlaşmasında en önemli etkendir. sonra ne olmuştur? 90’da black albümüyle sözler kısalmıştır, abartı sololar azalmıştır. ama yine de mükemmel bi albüm olmuştur. sonra altı yıl ara verdikten load albümü çıkmıştır. metallica müthiş bir kabuk değişimi içine girmiştir. şarkılar hiç metallica’dan beklenmicek bir hale girmiştir. hepimiz ilk dinlediğimizde medyadan duyduklarımızdan da gaz alarak "öeh bu ne be" demişizdir. ama albümü tekrar tekrar dinledikten sonra içinde nasıl cevherler yattığını görmüşüzdür. çok sevmişizdir bu albümü, metallica bizim için hala en iyidir. onun peşine, aslında load’la piyasaya sürülmesi düşünülen fakat bazı sorunlar nedeniyle araya bir yıl giren reload albümü çıkmıştır. bu albüm belki metallica’nın en çok eleştirilen albümüdür. evet çok yumuşaktır yer yer ama müzikal açıdan yine çok başarılı bir albüm olmuştur. metallica’yı gerçekten müzik yaptıkları için dinleyen, kafa sallamaya meraklı olmayan insanalar iin yine başucu albümü olmuştur bir süre. 98 yılında garage inc piyasaya sürülmüştür. metallica’ya bok atmak için elinden geleni yapan insanlar yine bir sebep bulup bu sefer de "öeh yaratıcılıkları gitmiş, bu ne böyle hep cover" diye bok atma çabası içine girmişlerdir fakat metallica’nın bu şarkıları coverlarken nasıl başarılı ve yaratıcılıklarını ön plana çıkardıklarını görmemişlerdir. sonuç gönlümüzde metallica yine en iyidir. s&m albümü ise artık yaşlandık kendimizi sanata verdik albümüdür. daha doğrusu bir konser kaydıdır. metallica’nın en bomba şarkıları bu konserde san francisco senfoni orkestrası ile seslendirmiştir. metallica yine gönlümüzü fethetmiştir. st anger ise metallica’nın tamamen kabuk değiştirdiği eski metallica’dan eser kalmayan bir albümdür. ama yaptıkları o garip tarzda yine en iyidir.

şimdi! gelelim bunları kötüleyen, bok atmak için elinden geleni ardına koymayan velet tayfaya. bunları anlatmak için sadece bir cümle kurucam.
metallica’ya bok atarak slipknot, linkin park, korn gibi yeni yetme grupları dinleyerek metallica gibi bir efsaneye bok atma şansını asla yakalayamazsınız. buna kimse izin vermez.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol