menekşe ile halil

redcrow
dün gece kanal d de izlediğim yeni dizi..

daha önce tanıtım reklamlarına denk gelmiş ve "lan hala sıkılmadılar şu salak klişelerden" diyerek ışık hızıyla değiştirmiştim kanalı.gel gelelim dün gece baştan sona izledim diziyi.resmen şoka girdim, üzüldüm, ağladım..

kısaca konusu şu;
dikkat spoiler içeriyor olabilir zaten konu kısıtlı..
yer: almanya-berlin..
kız oğlanı deliler gibi sevmektedir fakat tutucu ailesi kızlarının fikrini sormadan onu zorla başkasıyla evlendirirler.olaydan bihaber olan genç tamamen tesadüf eseri düğünde kızı görür ve yıkılır.bundan sonrasını karışık tekrarını izleyin bence.

evet, bu kadar basit bir senaryo ama konu kesinlikle o kadar basit değil..yaşanan olaylar ekrana son derece sade bir ustalıkla yansıtılmış.bu sadelik durumu izleyenin duygularıyla son derece hızlı kaynaşıyor.olayların almanya’da yaşanması ve daha önceki örneklerine göre nispeten daha modern işlenmesi, diziyi daha izlenesi yapmış.kız ve çocuk bu sefer daha bi bizden.sonuç; salya&sümük..

tesadüfen izlediğim bu dizi bana parçası olduğum toplumun bu sapık adetine ne denli uzak olduğumu gösterdi.."sevmediğin birisi ile evlendirilme" fikrinin gerçekte ne kadar acı olabileceğiyle yüzleştim.gelenek-görenek çığı altında kalan insan sayısını ve insanlarla bizimle aynı aşkı yaşadığını düşünerek ürperdim.deliler gibi aşık olduğun anda bir başkasınına aitlik için zorlanmanın acısını anlamaya çalıştım.içim parçalandı içim.


sedef avcı : süper yetenekli ve çok güzel.
kıvanç tatlıtuğ : sinir ve gıcık olurdum kendisine ama kesinlikle geliştirmiş kendisini.."pamuk oğlan" yüz ifedesi gitmiş, daha bir karizmatik olmuş.









bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol