lionel messi

nick nicki nickince
lionel messi, 24 haziran 1987’de arjantin’in rosario şehrinde dünyaya gelmiştir. ispanya’nın fc barcelona kulübü’nün ve arjantin milli futbol takımı’nın vazgeçilmez oyuncusudur. 1,69 m boyunda 67 kg ağırlığındadır. medyada sık sık “yeni diego maradona” olarak nitelendirilmektedir. maradona’nın kendisi de demeçlerinde messi için “maradona’nın halefi” demiştir. messi, bir çok futbol analisti tarafından dünya’nın en iyi genç oyuncusu olarak kabul edilmektedir.

ilk yılları:

lionel messi, 1987 yılının 24 haziran günü rosario santa fe province şehrinde doğmuştur. ilk olarak 5 yaşındayken, antrenörlüğünü messi’nin babasının yaptığı grandoli adlı kulüpte top oynamaya başlamıştır. 1995 yılında buradan newell’s old boys takımına geçmiştir. 11 yaşındayken doktorlar tarafından büyüme hormonu yetersizliği teşhisi konulmuştur. bu yıllarda river plate takımı messi’yle ilgilense de oldukça yüksek olan tedavi masraflarını karşılayacak güçte olmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştır.

o dönemde arjantin’de genç yıldızları araştıran fc barcelona kulübü’nün sportif direktörü carles rexach, messi’nin doğal futbol yeteneğini fark etmiş ve messi’ye karşılığında tüm tedavi masraflarını karşılamak üzere ispanya’da fc barcelona takımı’nın alt yapısında oynamasını teklif etmiştir. lionel messi’nin hayatında bir dönem noktası olan bu teklifi ailesi kabul etmiş ve avrupa’ya ispanya’ya taşınmışlardır. kısa bir süre sonra lionel messi barcelona’nın b takımında 30 maçta 37 gol atarak ne kadar büyük bir yetenek olduğunu kanıtlamıştır.

barcelona fc a takımı:

ilk olarak 2004 yılının ekim ayında, “barcelona’da oynayan üçüncü en genç futbolcu” ünvanıyla, la liga’da (ispanya ligi) rcd espanyol takımına karşı forma giydi. 1 mayıs 2005 tarihinde la liga’daki ilk resmi golünü albacete balompié takımına karşı kaydetti. bu gölü attığında messi 17 yaşındandaydı (17 yıl 10 ay 7 gün) ve barcelona’da o güne kadar gol atma başarısını gösteren en genç futbolcu olarak tarihe geçti.

arjantin milli futbol takımı:

ilk kez 4 ağustos’ta arjantin milli takımı teknik direktörü josé pekerman tarafından arjantin milli takımı’na davet edilmiştir. milli takımdaki ilk resmi maçında macaristan milli futbol takımı’na karşı 63. dakikada oyuna giren messi, girdikten 40 saniye sonra hakem markus merk tarafından rakibine dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kartla oyundan ihraç edilmiştir. gördüğü kırmızı kartın ardından messi, sahayı ağlayarak terk etmiştir. daha sonra 3 eylül’de dünya kupası elemeleri’nde, paraguay’a karşı, arjantin milli takımı’nın 1-0 kaybettiği maçta son 8 dakika oyuna girerek ilk resmi maçını tamamlamıştır.

istatistikleri:

2004-05 sezonu 9 maçta 1 gol.
2005-06 sezonu 25 maçta 8 gol.
2006-07 sezonu 10 maçta 4 gol.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol