leblebi tozu

greyfurt
özellikle ilkokul birdeyseniz (1984) ve okul bahçesinden gizlice karşıdaki bakkala kaçıyorsanız, dadundan yinmez o şey.

önce tini mini talebelerimiz okulun sadece kömür nakliyatı için kullanılan demir kapısı önünde birikirler. sonra dudaklarının üstünde her daim çift yol sümüğü bulunan o kara çocuk (adını unuttum ibnenin) paraları toplar. greyfurt kaplan çevikliğiyle sadece 22 mili saniye içinde kapının karşısındaki bakkala dalar. heyecan doruktadır. okul saatinde biri okulun dışına çıkmıştır.

greyfurt teneffüsün sonlarına doğru geri döndükten kısa süre sonra, demir kapının önünde bekleyen topluluğun üstünde belli belirsiz bir leblebi tozu bulutu dolaşmaktadır.

leblebi tozlarını hüpleten beyaz zenciler, mutlu şekilde sınıflarına dönerler. onlar ayrıcalıklıdır. okul saati öncesi leblebi tozu yiyen diğer sünepeler gibi değillerdir. leblebi tozlarını üçüncü yada dördüncü teneffüste yemişlerdir.

merak edenlere not: yağan ihbarlara dayanamayan okul yönetimi demir kapının önüne hademe diker(gruba alınmayan ibne ispiyoncular). sosyal ve ekonomik pozisyonlarını kaybetmek istemeyen greyfurt ve yakın arkadaşları yeni bir plan üzerinde anlaşırlar. greyfurt kocaman okul duvarının üstünden atlarayarak hademeye görünmeden bakkala gidecektir. yaş altı ve stres hat safhadadır. greyfurt planın en zor kısmı olan duvara tırmanma işini başarır ama daha duvarın öteki tarafına atlayamadan bir öğretmen tarafından ayak bileğinden yakalanır ve eşek sudan komaya girinceye kadar dövülür.

sincan kazım çakmak ilkokulunun leblebi tozu mafyası etkisiz hale getirilmiştir. yıkım büyüktür ama yaralar bi şekilde sarılır. okuldaki şüphelenilen herkes dövülür. şüphelenilmeyenlerde dövülür. sebepsiz dayak yiyenlerde döven gruba katılıp denk getirdikleri birilerine tekme yumruk atarlar. öğretmen çocukları bile dövülür. (düşün o kadar büyük olay. bizim okulda sadece 5 sınıf vardı)

tarihe not: elleriniz dert görmesin hocam. allah razı olsun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol