kuzey güney

epikuros
dün akşam sezon finalinin yayınlandığı dizi. her şeye rağmen finale yakışır güzellikte bir bölümdü. performanslar dokunaklı, konu heyecan vericiydi.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
baştan söyleyeyim; ali’nin vurulması ve ölüp ölmediğinin sürüncemede bırakılması bariz ibnece olmuş. gerçi son nefesini vermiş gibi gösterdiler ama ne olur ne olmaz.

bölüm tatmin edici olsa da, yine de bir sürü soru işareti bırakıldı kışa. senaryo zaten atlaya atlaya gidiyo. senaristler ters köşe olayını, ürün yerleştirme olayını güzel yapıyorlar ama sahneler arasındaki kopukluğa bir türlü engel olamamışlar. belki farkında değiller belki de ellerinden gelen bu. ya bu ilk senaryo denemeleri ya da kendilerini çok profesyonel sanıyorlar ve hiç adam akıllı bir dizi senaryosu takip etmemişler. sahneler arasındaki geçişler öyle hissettirmeden yapılmalı ki izleyici izlediği şeyin dizi olduğunun farkına varmasın. bir olaya şahit oluyor gibi hissetsin. ama bunlar da öyle bir mantık yok. bi bakıyon düğün başlamış, bi bakıyon bitmiş gidip pijamaları çekmişler sırtlarına. bi bakıyon cemre barış’la teknede, bi bakıyon cemre takside ve beykoz korusuna kuzeyle buluşmaya gidiyo. bi bakıyon ferhat hapiste öbür sahnede bakıyon çoktan çıkmış hapisten de kuzeyle ilgili kurguladığı planın finalini şekillendiriyor. ne nasıl başladı nasıl gelişti nasıl bitti belli değil. profesyonelce iş yapıyoruz sanıyor senaristler ama izleyicinin bu saçma geçişlerden rahatsız olduğundan, uyduruk bi dizi izlenimi edindiklerinden haberleri yok. velhasıl kelam kusursuz bi dizi olabilseydi yeni sezonu daha sabırsızlıkla beklemek zorunda kalacaktım. böyle iyi.
:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol