kuzey güney

ahuramazda
dün oturup,bakalım behlül bu sefer nereye kaçmış merakı ile,muhtemelen ilk bölümünden tırt notu verip bir daha da izlemeyeceğim yüzlerce diziden birisidir.

tırt,çünkü kıvanç tatlıtuğ’un,trisepsleri,bisepsleri,baklavaları,adonisleri falan, bu kadar ısrarla izleyicinin gözüne gözüne sokulmak istendiğine göre,senaryodan zaten pek umutları yok gibi.

kıvanç’ın her on beş dakikada bir çıplak üst görüntüleriyle kadın izleyiciyi ekran karşısına kilitlemek isteyen bir zihniyetin ürünü ne kadar devam eder,orası malum.

senaristlere söylemek isterim ki her kadın izleyici,sarı saçlı kaslı erkek meraklısı değil. okumuş etmiş, entellektüel,daha farklı düşünen binlerce kadın izleyici var seyirci kitlesi içinde.ama anlaşılan bu dizinin hedefi onlar değil tabii.

senaryodaki yaş mantığını da bir türlü kafam almadı zaten.
kıvanç okulu falan bırakmış hayta serseri rolünde.

sümsük,hastanede daha doğum anında karıştığı belli olacak kadar sünepe tipli ağabeyi güney ise,liseyi bitirmiş sınavlara hazırlanıyor.

şimdi demek ki güney en fazla 19 yaşında.

bu durumda,bir sahnede aramızda üç yaş fark var dediği kardeşi kuzey ise,16 oluyor.

ohaaa....
otuzlarında görünen kıvanç’ın sadece embesil bir amerikan traş ı ile 16 yaşındaki bir çocuğu oynaması zaten en baştan seyircideki inandırıcılığı yok edip götürüyor.

ağzından salyalar akarak kıvanç için ekran karşısına geçmiş on yedili yaşlardaki ergen gerisi genç kız seyirci kitlesini bir tarafa ayırırsak tabii.

o 16 yaşındaki tıfıl (!) abisinin arkadaşı yine 19 yaşındaki yani kendisinden büyük olması gerekirken,sofrada tuzluk olabilecek kapasiteli cemre ’ye aşık.

yine o 16 yaşındaki tıfıl,aşkını sünepe abisine kaptırdığını anladığı gece babasına yumruk atıp,mete stayla, ali kaptan ’dan hallice sertlikteki babasını yere sererek,arabaya binip kafa çekmeye gidiyor.

breh breh breeeh...
ülen ay yapım , ezel gibi bir diziden sonra nasıl bu tür flash-back kandırmacasına,tuzağına kapılır bilemedim.

yok muydu 16 yaşındaki kuzey’i oynatacağınız bir sarı kafa ergen,bulamadınız mı?

sünepelikte sınır yok dizide,cemre rolünü oynayan kız da sünepelerin şahı,onun şöhret şan peşindeki anası da,kuzey’in evlat ayıran anası da.

yalnız dikkatimi çeken bir şey oldu,kıvanç,babasından dayak yiyen kuzey ve askere alınmayacağını öğrenen kuzey sahnelerinde oldukça başarılı idi.bir kaç sene sonra,kaslarından destek almadan sadece oyunculuk bile yapabilir.

yaprak dökümü’nün senaristleri,dizinin raitingini garantiler mi bilemem ama,yaprak dökümü her ne kadar türkiye’yi ekrana kilitleyen bir dizi olmuş ise de benim gözümde hiç bir değeri olmayan boktan bir çalışma idi.
(bkz:
bir yedi tepe istanbul değil
)
(bkz: bir leyla ile mecnun değil)
(bkz: bir ikinci bahar değil)
yani ben raiting’ler ile ters orantılı bir izleyici olduğumdan,bu tırt dediğim dizinin de sırf bu tırtlık ve basitlik yüzünden raiting alacağını söyleyebilirim.

edit,büdüt:imla


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol