kürt açılımı

zotac
hükümetin başarısızlıklarından sadece bir tanesi.

ama en ses getireni oldu. insanlardan çıkan seslerden bahsetmiyorum bile. silahlardan, çatışmalardan vs.

bunu bir tarafınız sıkışınca oy için değil de, zamanında gerçekten ihtiyaç olduğu zamanlarda, hani şu bölge insanına, neden pkk ya destek verdiniz ? şeklinde sorulduğunda, "devlet bize sahip çıkdı da biz mi başkaldırmadık agam" demişlerdi ya. hani "devlet devlet oldu da arkamızda mı durdu ? kızımız, oğlumuz zorla dağa kaldırılırken, kafamıza silah dayanıp da erzağımız alınırken, başka ne yapabilirdik ki agam ?" dedikleri zaman vardı ya, işte o zaman neden yapmadınız ? dur tahmin edeyim; çünkü o zaman oy derdiniz yokdu değil mi? bugün de aynı durumda olsaydınız yapar mıydınız böyle bir girişim ? kendinizi kandırıyorsunuz. evet kendinizi kandırın hatta istediğiniz her şeyi yapın kendinize, hatta gidin kendinizi parmaklayın ama bunları yaparken insanların canını yakmayın. bugüne kadar türlü türlü sktiniz bizi, bari şimdi rant yüzünden ülkedeki böylesine hassas yaraları kurcalayıp da yeniden kanatmayın. çözüm sadece silah ile olmaz derken silahlı çatışmalara zemin hazırlamayın.

bir açılım ski tutturdunuz gitti, peki ne geçti elinize ? sonuç ne oldu ?
dur onu da ben tahmin edeyim;

çözümü bekleyen bir konuyu, arı yuvasına çomak sokar gibi sadece kendi amaçlarınız uğruna kurcaladınız. ama baktınız sizin harcınız değil o sorunlara çözüm üretmek öylece bıraktınız, yarım yamalak.

e ne oldu şimdi. bir takım fırsat bekleyen kesimlerin, daha açık bir ifade ile pkk sempatizanlarının ağızlarına bir parmak bal sürüp, bırakmadınız mı ortada ? germediniz mi ortamı ? onlar da bunu fırsat bilip karıştırdı ortalığı.

biz de şunu gördük ki, oy uğruna siz kamplarda ki adamlarla ortak operasyon bile yaparsınız.

son söz: son söz falan yok size, zira yaptıklarınız ortada sonuçlar da ortada. buna rağmen akıllanmamış olan sizler buradaki bir kaç son söz ile mi akıllanacaksınız.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol