kocamin dedigi partiye oy veririm

independence
az oncde bir tv kanalinin ana haber bulteninde, sokakta ba$i ortulu bir bayanla yapilan roportajdan bir kesit.

"kocamin dedigi partiye oy veririm."

mesele o bayanin hangi partiye oy verecegi degil, mesele kadinlarimizin "ben bilmem beyim bilir" anlayi$ina daha ne kadar devam edecegi. oyle bir duruma gelmi$iz ki, kadinlarimizin pek cogu halen daha kendilerini kimin yonetmesini istedigini kocalarinin direktifleriyle tercih ediyorlar.

aslinda bu durum daha evlendikleri gun ba$liyor, hem de kadinimizin $u sorusuyla;

"bey, ak$am ne yemek istersin?"

bok yemek ister bok. ya arkada$, sormayacaksin, soracaksan bile direktif almak icin degil fikir almak icin soracaksin, eger ayni $eyi senin de canin istiyorsa o zaman onu yaparsin, ama yok hic sevmedigin halde sadece evin erkegi istedi diye o yemegi yapiyorsan sen, i$te boyle sokakta roportaj yaptiklari zaman da "kocamin dedigi partiye oy veririrm" cikmazina saplanir bir daha da oradan kendini kurtaramazsin.

yemin ederim abartmiyorum, oyle bir toplum halindeyiz ki, kadinlarimiz o kadar kendilerinden soyutlanmi$ ve direktif alir hale o derece bagli hale gelmi$ler ki, inanmazsiniz mail adresi olarak kocasinin ismini alan var.

minik bir anektod;

evvelsi gun sevgilimin makinesine girdim, bir aksaklik vardi makinesinde onu duzeltmek istedim. cok sevdigi evli bir arkada$i msn inde online oldu ve webcam daveti yolladi. atiyorum ismi abdullah olsun, abdullah efendi webcamini acti ki icerisinden yine atiyorum nazife isminde bir bayan cikti. $a$kinlikla sordum bu nedir diye, aldigim cevap aynen $uydu.

"kocasi kendi adina mail almi$ e$i icin."

guler misin aglar misin bilemedim. aglanacak halimize gulesim geldi ama tuttum kendimi zira trajikomikti bu durum. kadinlarimiz artik kendi isimlerine mail alamaz hale gelmi$ler kocalarinin baskilari sebebi ile, daha bu konu ile alakali ne yazilabilir ki.

dip not: ayni bayanin facebook hesabi da varmi$ ama orada da ismi abdullah’mi$.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol