kevin costner

lahrivus
doğum: 18 ocak 1955 lynnwood, california.

tam adı: kevin michael costner.

aile durumu: costner ilk karısı cindy silva ’dan boşanmış durumda. sahip oldukları üç çocukları "the postman" filminde, babası ve annesi ise "tin cup" filminde küçük rollerde göründüler. şu anda ikinci eşiyle birlikte. 1996’da liam adlı dördüncü bir çocuk sahibi oldu.

eğitim: lise mezunu

önceki işleri: hollywood’a geldikten sonra filmlerde rol kapana kadar tır şoförlüğü, balıkçılık ve otobüs turları düzenlemecisi olarak çalıştı.

ödüller: costner, dances with wolves filmiyle en iyi film ve en iyi yönetmen oscarlarınıi kazandı. ayrıca jfk, tin cup ve dances with wolves filmlerindeki performanslarıyla en iyi erkek oyuncu dalında altın küreye aday oldu.

kötü ödüller : costner, the postman, wyatt earp ve robin hood: prince of thieves filmlerinde en kötü aktör, the postman filminde en kötü yönetmen seçildi.

fazla mesai: costner, "message in a bottle", "wyatt earp", "the bodyguard" ve "revenge" filmlerinde hem oynadı hem de yapımcılık yaptı. the postman, waterworld ve dances with wolves filmlerinde ise oyunculuk, yapımcılık ve yönetmenlik yaptı.

biliyor musunuz?: "wargames" filminde matthew broderick’in oynadığı rolü kabul etmedi ve "the big chill" filminde oynadı. ancak rolü montajda çıkartıldı.

bunu biliyor musunuz:? "raising arizona" filmi için üç kez deneme çekimine katıldı. fakat sonuçta rol nicolas cage’e verildi.
sinemafanatik.com’dan alintidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol