kemal kılıçdaroğlu

independence
toplumun genel yargısı dürüst ve iyi bir insan olduğu yönünde, ha keza benim şahsi fikrim de o yönde evveliyatından beri ve hiç değişmedi. ancak yine evveliyatından beri sahip olduğum bir başka fikir de hiç değişmedi. her ne kadar son donemlerde ciddi ve etkili cikislar yapsa da yine de hitabet konusunda eksik ve siyaset hitabetten gecer. erdogan ile arasindaki en buyuk fark budur neredeyse.

hitabetini cok acilen gelistirmeli, vurgulamalarini ve tonlamalarini doğru yerlerde yapmali.

bir diğer konu ekrem imamoğlu'nu yahut mansur yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı göstermemek konusunda ısrarci. sebebi ise buyuksehir belediye meclislerinde yeterli cogunluga sahip olmamak ve dolayisi ile secilen kisinin yerine yeniden chp'li birisini koyamamak.

ya iyi hos da ülke mi önemli şehir mi? sen iktidari al yerel secimlerde zaten yeniden alirsin buyuk ili, önce iktidari al.

yok, sanirim illa kendisi aday olacak.

olmasin.

toplumda karsiligi erdogan karsisinda galibiyet alacak kadar buyuk değil. dini acidan bakacak olursak bile geneli sunni olan bir toplum, basina alevi bir baskan secmez, bu sebeple tarikatlardan ve benzeri dini topluluklardan zaten oy alamaz. ote yandan dini bütün insanlardan da oy alamaz her ne kadar cahilce ve sacma olsa bile.

yine söylüyorum, toplumda karsiligi erdogan kadar guclu degil, en azindan henuz. tum anket sonuclarinda bariz sekilde kaybediyor erdogan'a karsi. oysa yavas yahut imamoglu erddogan'i acik ara yenip bitiriyorlar.

ülke 5 sene daha erdogan'a katlanamaz, biter tükenir. vazgec bu inattan. iki belediye baslanindan hangisini aday gostersen bile galibiyet neredeyse garanti. sen aday olursan da maglubiyet neredeyse garanti.

imamoglu yahut yavas'i aday gostermeyip kendin aday olursan, millet ittifakina oy vermeyi dusunenler bunu kendilerine, hatta belki de vatana ihanet raddesinde goreceklerdir.

vazgec bu inattan sayin kilicdaroglu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol