israil

alorarola
son zamanlarda kudurdu şeklinde mecazi meallerle tefsirleştirilmeye devam edilen ortadoğu’da olmazsa olmaz mevkılerde misillemelere maruz kalan ülke.

bilgisel bir haberle tanımlamak gerekir ise;

abdullah yeni haberler var koş!!!!

1- son haberlerde kudüs/yeruşalayim/jerusalem olarak bilinen eski şehrin doğusuna, önümüzdeki yıl 1600 konut, sonraki 10 yıl içinde de 50 bin konut daha yapılacağı açıklanılmış.

2- mescid i aksa’nın 300 metre yanında eskiden yıkılmış olan ve 2 senedir restorasyonu yapılan ve yıkık olduğu için hurva (harabe) ismi verilen sinagog’unu yeniden yapılandırması ve 62 yıl sonra hurva sinagog’un gece ayini ile açılması herhangi bir sorunla karşılaşılmaması içinse israel’in güvenlik önlemi olarak vatandaşı olmayan 50 kişiyi tutuklaması ve bölgeye girişleri kısıtlaması ile filistinliler tarafından hoş karşılanmamış ve tansiyonu yükseltmiş. hurva sinagog’u şekil olarak osmanlı usulü kubbeli ve camii andıran bir şekilde.

üstelik de korku salmış üzerlere, süleyman’ın mabedinin temelini oluşturuyor diye.

şu koca kainattaki dünya’da arz ı mevud’a ne kadar ihtiyacı olan ihsanlı bir münezzeh tanrı vardır acaba diye de sordurtur her iki tarafta bulunan fakat daha arz ı mevud’dan da dışarı çıkamamış insanlara;

(bkz: ismailliler)
(bkz: israilliler)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol