israil

ankakusu
israilin guclu olmasinin sebeblerinden biri guclu bir lobiye sahip olmalarindan kaynaklanmaktadir. guclu bir lobi olusturmak kolay degildir. israillilerin en onemli ozelliklerinden biri dinleri ve hedeflerinin bir olmasidir.
bugun ve dun israil butun yahudileri tek bir hedefe, mefkureye kitleyebilmistir..."vaadedilmis topraklar.’’ dunyadaki butun yahudilerin ’’vaadedilmis topraklar’’ icin calisip cabaladigi asikardir. birlik olan ortak hareket etmeyi basarabilen yahudiler abd’yi belkide zorla! ortadoguya sokacak kadar gucludurler.
bunun baslica sebeblerinden biri su, petrol ve israilin ortadoguda arap dunyasi ile dusman baska bir devlet istemesidir. yada daha marjinal olarak ’’vaadedilmis topraklarin’’ tamamini yani nil nehrinden firat ve dicleye kadar olan bolgeyi, evet biraz ucuk bir teori ama, kontrol etmektir.
ayrica bana kalirsa dunyanin bir numarali gizli servisine sahipler. mossadin cogu kez yaptigini belkide bizim servisler semdinlide yapmaya kalktilar ve mossad olmadiklari icin basarili olamadilar. mossadin bu gerektiginde vurucu ozelligi belkide onlari dunya politikasini yonlendirmedede basarili kilmaktadir.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol