islamiyetteki çelişkiler

mebs
islamiyette ki çelişkiler, bu din hakkında sallamak ve yalan yanlış şeyler söylemek için uydurulmuş misyoner tezgahı anlamına da gelmektedir.
bir hıristiyanın bu gibi başlık açarak islamiyetin çelişkilerden ibaret olduğunu ima ederek böyle bir din olamıyacağına kadar varan söylemlerde bulunarak sallantıda olan kişilerin aklını çelerek kendince misyoner faaliyette bulunma olasılığıdır.
ancak şunu belirtmekte fayda vardır. lailahe illallah muhammedurrasulullah(allah’tan başka ilah yoktur,muhammed onun rasulu peygamberidir) lafzını kalben demeyen ve buna inanmayıp inkar eden her kim olursa olsun cennete giremeyecektir.bunda kesinlikle hiçbir çelişki ve şüphe yoktur.bunun tersi yönünde yapılan yorumların ciddiyeti harbiyesi olmamakla birlikte kafaları karıştırmaktan başka bir işe yaramamaktadır.
insanları yanlış yönlendirmeden, doğru bilgiler sunmak insani bir görev olmakla birlikte allah’ın da müslüman kullarına emr-i bil mağruf ve nehyi anil münker diye emrettiği(iyiliği emretmek,kötülükten nehyetmek) bir görev vardır.
diğer bir konu da müslüman olmayanların cennete girecekleri söylenmiş bu konuda da şunları söyleyebiliriz:
1- biz bir allah’a inanırız. onlar üç ilaha inanırlar. hz. isa’ya tanrının oğlu ve tanrı diyorlar. onlar melekleri kız gibi görüyorlar, biz ise, meleklerde erkeklik dişilik olmadığını biliyoruz. kur’an-ı kerimde buyuruluyor ki:
(allah ile birlikte başka ilah edinen cehenneme atılır. rabbiniz oğulları size ayırdı da kendisi için kız olarak melekleri mi edindi? elbette vebali çok büyük söz ediyorsunuz.) [isra 39, 40]

2- onlar tanrı gökte derler, biz allah’ı mekandan münezzeh biliriz.

3- biz semavi kitapların hepsine inanırız, onlar, kur’ana inanmazlar.

4- biz bütün peygamberlere inanırız, onlar, muhammed aleyhisselama inanmazlar. hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(bana iman etmeyen yahudi ve hıristiyan, mutlaka cehenneme girecektir.) [hakim]

5- biz hayrın ve şerrin allah’tan olduğuna inanırız, onlar, (tanrı kötülükleri takdir etmez) derler.
amentüye inanmayan cennete gider mi? yazar, allah’ın rahmeti her şeyi kuşatmış diyerek gavurlara da ahirette rahmet edileceğini söylüyor. rahman, dünyadaki her mahluka acıyan, rahim, ahirette yalnız müminlere acıyan demektir. allahü teâlânın rahmeti, şefkati dünyada müminlere ve kâfirlere, herkese birlikte yetiştiği halde, ahirette kâfirlere merhametin zerresi bile yoktur. işte üç âyet meali:
(kâfirlerin cami yapmaları ve diğer bütün [iyi] işleri, boşa gidecek, cehennemde sonsuz kalacaklar.) [tevbe 17](bunlara ahirette yalnız cehennem vardır. emekleri ahirette boşa gider.) [hud 15, 16]
(kâfirlerin dünyada yaptıkları iyi işler, çölde görünen seraba benzer.) [nur 39]
işte bunlardan ötürü cennete girecek olanlar allah’a ve rasulune iman eden müslümanlar olacaktır. günahkar olan müslümanlar cehennemde cezalarını çektikten sonra cennete girecekleri söyleniyor.inanmayan ve iman etmeyenler içinse ebedi cehennem olacağı belirtiliyor.
yani, islamiyet’te bir çelişki yoktur,insanların yaşantısında çelişkiler vardır cümlesini akla getiren bir başlık...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol