islamiyetteki çelişkiler

ederleziavela
kur’an’da "ibrahim peygamber’in babasının adı "azer" olarak geçiyor; oysa yanlıştır: azer değil, terah tır.

kur’an’da haman ile karun, mısır firavunu’nun vezirleri olarak tanımlanmışlardır; oysa yanlıştır, çünkü ne haman ve ne de karun firavun’un vezirleri olmamışlardır. haman, firavun’un değil, başka bir dönemde yaşamış olan acem krallarından ahaşveroş’un veziridir. karun ise musa toplumundan olup zenginliği ile şımarmış ve bu yüzden kendi toplumunun husumetine maruz kalmış bir kimsedir.

kur’an’da isa’nın, kendisinden sonra "ahmed" adında bir "peygamber" geleceğini müjdelediği ve bunu incil’de dile getirdiği yazılıdır.

kur’an, müslümanlar için bir tarih başlangıcı saptamamaktan başka, "arabi takvim sistemi" gibi bilimsellikten uzak ve yanlış bir sisteme olanak yaratmıştır.

tevrat’ta geçen ve farklı dönemlere ait bulunan hikayeler, sanki aynı dönemde oluşmuş gibi gösterilerek kur’an’a alınmıştır; alınırken de "talut", "calut", "saul", "gideon" ve "davud" gibi adlar birbirleriyle karıştırılmıştır.

yağmuru pek kıt olan mısır, kur’an’da yağmuru bol ülke olarak gösterilir.

kur’an, üzeyr (ezra) adındaki kişinin yahudiler tarafından tanrı’nın oğlu olarak kabul edildiğini bildirmekte; oysa yahudiler böyle bir inanca sahip olmamışlardır.

kur’an’da yahudilerle hıristiyanların birbirleriyle dost oldukları bildirilmekte; oysa yanlıştır, çünkü isa’nın öldürülüşü nedeniyle hıristiyanlar yahudileri kendilerine düşman bilirler.

1700 yıl arayla yaşadıkları kabul edilen iki ayrı "meryem" (isa’nın anası "meryem" ile musa’nın ve harun’un kız kardeşleri olan "meryem") kur’an’da birbirleriyle karıştırılmış olarak tanımlanmıştır.


(bkz: www.turandursun.com)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol