islamiyetteki çelişkiler

capt it all
inanmayabilirsiniz, hata da arayabilirsiniz, çok normal ve allah da buna bişey demez, herkesi inanıp inanmama noktasına serbest bırakmıştır o, ama yapılmaması gereken, islam’da çelişki aramaktır. islamda tutarsızlık yoktur, allah hiç olmasa ve bunların hepsi biz insanlar tarafından uydurulmuş olsa bile, feci bir şekilde tutarlı ve açık vermeyen bir sistemdir islam. bu sebeple dini meseleler fazla kurcalanmamalı, efendim şu yalandır şu dolandır denilmemelidir. inanılır yahut inanılmaz, inanan inanmayana karışmaz/mamalı, inanmayan da inanana karışmaz/mamalı.

şimdi bir mekanda bir tartışma açılmıştı, sanırım burada örneklemek harika olacak.

gerçekten iyi niyetli olan fakat kur’anın anlamını kavrayamamış birisi enfal suresinin 1 ve 41nci ayetlerini delil göstererek sordu, "bu ayetlerde bedir savaşından sonra ganimetlerin nasıl iç edildiği yazmıyor mu?"

evet, gerçekten de ayetlerde ganimet paylaşımından söz ediliyordu. böyle matah, münasebetsiz gibi görülen bir olay neden kuran’da zikredilmişti?

biz yani inananlar bilirler ki, kuran’ın her asra bakn vecihleri vardır. kuran öyle hikaye gibi okunan bir metin değildir. o olay neden kuran’da geçer? bizlere örnek olsun diye. ki olmuştur da. tüm islam devletleri [osmanlı, selçuklular, hepsi] savaş ganimetlerinin pay edilmesinde bu ayetlerden faydalandılar.

şimdi bir de belirtiyorlar, "allah istese gökten altın indirmez mi ki? neden olay olmuş?" evet efendim, indirir. ama o zaman bu insanlara nasıl örnek olacak? her kıçımız sıkıştığında allah gökten altın mı indirecek? nerede kaldı imtihan sırrı? allah gökten indirsin inananlara altın gümüş o zaman. kim inanmaz ki?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol