islam ın kaybettirdikleri

benduruyorumsebagitti
başlığa girilen bazı entryler, bazı kişilerin hiçbirşey kaybetmediklerini gösteriyor. mutlu olabilirler.

biraz da okuyabilirler mesela. masal ya da propaganda kitaplarından değil, gerçek tarih kitaplarından, anılardan bahsediyorum.

bugün ingilizce’nin işgali altında olan dünyada; o ilkokul seviyeli propaganda kitaplarında "ortaçağ karanlığı" olarak tanımlandığı devirde arapça ve farsça’nın bilim, kültür ve edebiyattaki yerini öğrenebilirler mesela.
ortaçağ’da, karanlıkta olanın osmanlı/islam coğrafyası değil avrupa olduğunu da görebilirler belki.

cami buradaysa, kilise orada, havra şurada; kam nerede, baksı nerede hacı?

her vesile ile evet her vesile ile, hadi bir kez daha, her vesile ile; dine, dindarlara, onların şahsında akp’ye, gül’e, gülen’e... saldırıp tıynetlerini ortaya koyuyor birileri, tekrar tekrar. artık taşlar da bağlı değil!

madem o kadar aydınsın, aşmışsın lak lak edeceğine, bir -çividen vazgeçtik- raptiye dürt şu duvara da senin de bir eserin olsun. biz hepimiz yanlış anlamışız islam’ı, bu arkadaş süper anladı, esasen çok zekidir...

yarım yamalak bulunan eleştirel düşünceyi de öldürüyor bu yorumlar. islam’a değil eleştiri, islam adına yapılan bazı yorumlara, uygulamalara elbette. bazı cemaatlere, akp’ye bilmem neye. deniz baykal nasıl oturuyorsa o koltukta, bu düzen de böyle dönüyor işte. maymuna bak!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol