islam ın kaybettirdikleri

camurhan
yorumsuz bir aciklama:

"türkler arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. arapların dinini kabul ettikten sonra bu din arapların (..) türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. bilakis türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (..)
"türk milleti birçok asırlar, (..) bir kelimesinin manasını bilmediği halde kur’an’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü. (..)
"türk milletini allah için, peygamber için topraklarını, menfaatlerini, benliğini unutturacak, allah’la mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. (..)
"... din hissi, dünyanın acısı duyulan tokadıyla derhal türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, türk düşmanları olan arap çöllerine gitti. (..) artık türk, cenneti değil, (..) son türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. işte dinin, din hissinin türk milletinde bıraktığı hatıra..."

(bkz: mustafa kemal atatürk)

http://www.milliyet.com.tr/2006/10/30/yazar/dundar.html

edit: otur sifir kategorisinde yer alis sebebini anlayamadigim bir aciklamadir ayni zamanda. basliga uygun olarak yapilmis olan bir alintinin ki bu alintinin icerigi esasinda ünlü bir tarihi kisilige dayanmaktadir, neden birilerini rahatsiz ediyor? sözlük konseptini anlayamayan eksici arkadaslar, bana degil can dündar’a arastirmaci gazetecilignden dolayi kiziniz!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol