ipad

atacamadesert
büyük bir iphone’u andıran cihaz; film izlemek, fotoğraf kaydetmek ve internette gezmek için kullanılabiliyor. 9,7 inçlik (yaklaşık 25 santimetre) dokunmatik bir ekrana sahip olan ipad, ürünün farklı hafızalarda ve wi-fi ile 3g bağlantılarına sahip olmak üzere farklı versiyonları bulunuyor. tanıtımından önce ne gibi özelliklere sahip olduğu sır gibi saklanan ipad’ın, "devrim yapabilecek nitelikte" olduğu belirtiliyor.

apple, bazı gazeteler ve yayınevleriyle kitap ve gazetelerin bu yeni ürünle okunabilmesi için görüşmeler yapmıştı. şirketin, bazı televizyon programları ve filmlerin de yeni cihazla izlenebilmesi için yayıncılarla ortaklık arayışında olduğu kaydediliyor. apple’ın bu yıl bu cihazdan on binlerce satabileceği ve yıllık bir milyar doları aşan yeni bir pazar oluşturabileceği tahmin ediliyor. abd’deki satış fiyatı, tipine göre, apple’ın mp3 ve mp4 çalarlar ve bilgisayarları arasında yer alan 499 ila 829 dolar olacak yeni cihaz, satışlarını etkileyebileceği elektronik kitapların iki katı fiyata sahip bulunuyor.

apple’ın patronu ayrıca, birçok büyük yayıncının desteğiyle oluşturulan yeni dijital kütüphane "ibookstore"a erişim imkânı sağlayan "ibooks" adlı uygulamayı da tanıttı.

bilgisayar pazarını epey karıştıracağa benzeyen dergi büyüklüğünde bir iphone’a benzer yeni cihazın bir santimetreden biraz daha fazla kalınlığı ve 700 gramdan az ağırlığı bulunuyor. tek bir düğmesi bulunan ipad’in dokunmatik ekranının boyutu köşeden köşeye 24,6 cm.

(tek bir düğmesi olan alet kitlendiği zaman ctrl+alt+dlt yapmak isteyenleri akıl hastanesine çağırıyor olmalılar.)

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=945809&keyfield=69706164


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol