intihar

floydian
kendini asmak: bir kimsenin, boynundan iple yüksekçe bir yere kendini asması, kendi ağırlığı ile ipin çekilmesidir. intihar için kişinin çok yüksek bir yer saçmesi gerekmez. yerden 40-50 cm. yukarda bir noktaya bile ası yapılabilir. örneğin; bir kapı koluna bağlanan ipin boyundan geçirilerek, vücut ağırlığının yere verilmesiyle de intihar gerçekleştirilebilir.

asılma sonuçunda, kısa bir süre içinde bilinç kaybolur. ölüme ise aşağıdaki sebeplerden biri veya birkaçı birlikte yolaçar:

1) solunum yolunun kapanması sonucu “asfiksi”.

2) boyundaki damarların sıkışmasıyla “beynin kansız kalması”.

3) omurilik halkalarından birinin çıkması veya kırılmasıyla “medulla spinalinin kopması”.

4) boyundaki ipin deriye ansızın dış bir darbe yapması sonucu “inhibisyon”.

kendini boğmak: bir kimsenin ip, eşarp, kravat, kemer vb. şeylerle kendi boynunu sıkmasıdır. çoğu kimse boynunu direk olarak sıkmak yerine, boyunlarına bağladıkları şeyin arasına bir çubuk geçirerek sıkışana kadar çevirmekte veya bağladıkları düğümlü şeyin diğer ucunu ayaklarına bağlayarak gerdirmektedirler.

bu yöntemde de kısa sürede bilinç kaybı meydana gelmekte ve asfiksiden ölüm olmaktadır.

kendini yüksekten atmak: kişinin yüksek bir yerden atlaması sonucu ölüm olabilir. pencere ve balkon gibi yerlerden atlanmasıyla, şiddetli bir şekilde yere çarpma sonucu beyin kanaması veya organların parçalanmasıyla travma ölüme sebep olur.

kendini suya atmak: bu yöntemde kişiler kurtulma ihtimalini azaltmak amacıyla el ve ayaklarını bağlarlar veya boyunlarına ağır bir cisim bağlayarak suya atlarlar.

bu yöntem genellikle, önceden başka yöntemleri denedikleri halde ölüme ulaşmayan kişilerce tercih edilmektedir. solunum yolunun suyla dolması sonucu ölüm olabileceği gibi, yüksek bir yerden suya atlanmışsa, dış darbe sonucu da olur.

intihar.de
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol