insan hakları derneği

ya basta viva zapatista
üye oldukları federasyona tihv ile beraber aşağıdaki haberde görülen yazıyı göndermiş insan hakları örgütüdür.

bianet orginsan hakları derneği (ihd) ve türkiye insan hakları vakfı (tihv) tarafından üyesi ve gözlemcisi oldukları merkezi fransa’da bulunan uluslararası insan hakları federasyonu’na (fidh) 12 ekim’de fransa parlamentosu’nda görüşülecek "ermeni soykırımının inkarını suç sayan" ve cezalandırılmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili bir mektup gönderdi.

ihd genel başkanı yusuf alataş ve tihv genel başkanı yavuz önen bugün (10 ekim) gönderdikleri mektupta, "bizler türkiyeli insan hakları kuruluşları olarak fransa’da gündeme gelen ’ermeni soykırımı’ düzenlemesinin ifade özgürlüğü alanına yapılmış vahim bir müdahale olduğu inancındayız" dedi.

tasarının yasalaştığı takdirde uygulamada hak ihlallerine neden olacağına dikkat çeken ihd ve tihv, yasa tasarısının, bütün dünyada düşünce açıklama özgürlüğünü ortadan kaldırmasına örnek teşkil ettiğini ve hem fransa hem de türkiye açısından düşünce açıklama özgürlüğüne karşı bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

tasarının siyasete alet edilmesi insan açısından kabul edilemez

ihd ve tihv, "geçmişte türkiye de yaşanmış bir olayın fransa’da siyasal amaçlara ya da seçim kaygılarına alet edilmesi insan hakları açısından hiçbir şekilde kabul dilemez" dedi.

"ermeni halkının geçmişte yaşadığı trajik olaylar ile ilgili olarak türkiye’de de resmi-sivil alanda yapılması gerekenleri bulunduğunun da farkındayız" diyen hak örgütleri fidh’i yasanın oylanmasından vazgeçilmesi için etkin davranmaya ve bu görüşleri fransız parlamenterle paylaşmaya çağırdı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol