insan hakları derneği

ya basta viva zapatista
birilerinin yanlıdır, belirli bir kesimin hakkını savunuyodur dediği örgüt.ancak aşağıdaki açıklama kapak niteliğinde olacaktır.ayrıca insan hakları kavramının ne olduğunu bilmeyen kişilerin bu açıklamaları yapması da normaldir.

insan hakları derneği (ihd), "kara mayınları"na dikkat çekerek, "kürtlerin yoğun yaşadığı coğrafyada son günlerde şiddet ve mayınlama olaylarında ciddi bir artış olduğu gözlemlenmektedir" dedi. ihd’nin açıklaması şöyle:

"yollara, mezralara, sivil hakkın yaşadığı alanlara kim yada kimler tarafından döşendiği belli olmayan ve sorumluluğunu kimsenin üstlenmediği “kara mayınları” sivil, asker çok sayıda insanımızın yaşamını yitirmesine yol açıyor. son olarak, 31 temmuz 2006 tarihinde bingöl’de odun toplamaya çıkan çocukların mayına basması sonucu 1 çocuk yaşamını yitirmiş 3 çocukta ağır şekilde yaralanmıştır. sorumsuzca ve insan yaşamını hiçe sayar bir şekilde yaşam alanları, boş araziler ve yollara döşenen mayınlar herkes için çok ciddi bir tehlikedir.
insan hakları savunucuları olarak; yaşama hakkına yönelik saldırıların hiçbir haklı gerekçesinin olmayacağına inanıyoruz. bu inançla tarafları; uluslararası cenevre kara mayınları sözleşmesi’ne uymaya, döşedikleri kara mayınlarını sökmeye, varsa mayınlama haritalarını bağımsız sivil toplum örgütlerine teslim etmeye ve yaşam hakkına saygı göstermeye davet ediyoruz..."

bağımsız sesonline net


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol