hz. muhammedin asıl amacı

adimneo
kolaya kaçmak diyebilirsiniz, işini garantiye almak da; ama ben inanmayı seçtiğim için amacını "ona verilen elçilik görevini layıkıyla yerine getirmek" olarak tanımlayabilirim. zamanının ötesindeki vasıfları ve liderliği ile büyük ölçüde bu amaca yaklaşmıştır.

fakat inanmayanların da bazı mantıklı eleştirileri yok değil. öncelikle peygamber efendimizin okuma yazması yoktu. kendine gelen ilk ayet olan "oku"ya, "ama ben okuma yazma bilmem ki" diye cevap verdiği söylenir.

asıl ticaret erbabı olan, bir çok yer gezip bir çok kişi ile ticari ve dolayısı ile sosyal ilişkilere giren eşi hz. hatice'dir. o zamanın ticaret konusunda uzmanı olan yahudilerle de ticari ilişkiler içerisindedir. yahudiler, son bir peygamberin daha geleceğine inanmakta, alamet ve emareleri bilmektedirler. bu yüzden hz. hatice, peygamber efendimizin peygamberlik ile müjdelendiğini anlayan ve ilk müslüman olan kişidir. hz. hatice aynı zamanda çok güçlü bir kadındır, o öldükten sonra ayetlerde bir değişme gözlemlendiği; gerçeklerden uzaklaştığı gibi eleştiriler dile getirilir. peygamber efendimizin çok tartışılan evlilikleri de onun ölümünden sonra gerçekleşmiştir.

dediğim gibi, ben inanmayı seçtiğim için (bazı kelamların tehlikeli olduğuna da inanırım) bunları dile getirmekten imtina eder; gönlümdeki hz. muhammed tasfirini kirletmesine izin vermem.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol