hz. muhammed karikatürü

ithilquessir
ortak yasamda sag duyu gereklidir. bir kosava bir bosna, zaten bu tip tahriklere kapilip vahset duygulari kabaran insanlarca yaratilmistir. uzun zaman boyunca recep aga’nin nasil olup da penguen’i dava ettigini, hangi dusunceye boyle bir dingilligi dayandirdigini merak etmistim, simdi cok net goruyorum. arkadaslar mizzah her soyledigi ciddi alinicak bir sey degildir, mizzaha tabu konmamalidir. mizzah din gibi dogmatik temelleri tanimak zorunda degildir. nasil ateistlerin cehennemde nasil yandiklari konusunda bir karikatur cizilebilirse peygamber’lerin cennetin kapisinin onune cikip sigara icmesi de cizilebilir. hosunuza gitmek zorunda degildir. ama alti ustu uc tane cizgidir.

gelelim verilen tepkiye. daha once belirttigim gibi, gazete zaten hali hazirda ozur dilemistir ama devletten de ozur beklenir. birlesik arap emirliklerindeki basin tiraninin tekelinde oldugu icin, o insanlarin danimarkadaki gazetenin bastigi bir sey icin devletin resmi ozur dilemesinin birbiriyle bagdasmadigini anlamasi zordur.

gelelim konsolosluklarin yakilmasinin ciddiyetine. arkadaslar politik olarak konsolosluklar icinde bulundugu ulkenin topragi degil, konsoloslugu acan devletin topraklaridir. oraya sizin polisiniz, askeriniz bile giremez. bir konsoloslugun yagmalanmasi diplomatik savas sebebidir, kardak adi verilen uc tane kaya parcasina iki keci bir bayrak birakmaktan cok daha ciddi bir seydir.

olum, yikim, katliyam, ne islamin nede benim okuma sansina sahip oldugum diger hicbir dinin kabul etmedigi seylerdir. cok merak ederim bu nefret kusan kitlenin kaci karikaturu gercekten gormustur??? yada hz muhammed yerine hz yusuf cizilseydi bu tepkiyi gosterir miydi.

son olarak isa’yi cizsek cosarlardi ederlerdi diyen zihniyetin bir gun google’a girip "jesus cartoon" diye arama yapmasini umuyorum. taktir edersiniz ki bir seyi sizin gormemis olmamaniz o seyin var olmadigi anlamina gelmeyecektir. bunu da yapmaya usenen arkadaslar icin.

buyrun isa esrar icerken:
http://www.ananova.com/images/web/185543.jpg

buyrun isa essegin ustunde:
http://www.publiceye.org/ifas/library/cartoons/jesus.gif

buyrun isa zombi olmus cocuklari yerken:
http://www.headinjurytheater.com/images/zombie%20jesus%20jared%20hindman.jpg

ayrica m.m huijbregts adli bir stand up komedyedi sadece incildeki aziz ve azizelerle dalga gecerek show yapmakta ve bu showunu 7 yildir almanya, hollanda ve belcika’da devam ettirmektedir. parodisinin icinde meryemin uyusturucu bagimlisi oldugu geceliyin mal cekip onune gelenle yattigi, halisulasyon esnasinda onu tanri sandigi bide ustune kocasinin ve butun dunyanin bunu yedigi uzerine bir anlatim vardir ki resmen bir azizeyi fahise yerine koymustur.

(bkz: bi siktirin gidin arastirmadan konusmayin)

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol