güzin abla

salavin
güzin abla üç gün önce vefat etmiş. şahsen benim güzin abla’yla bir yakınlığım yoktu. yazılarını da takip ettiğimi söyleyemem. mektup gönderip bir defa bile derdimi falan da anlatmış değilim. yine de çok yakından tanıdığım biri ölmüş gibi duygulandım.

sitesinden öğrendiğim kadarıyla güzin abla’nın gerçek adı “güzin sayar”mış. reşat nuri güntekin’e ve refik halit karay’a kadar uzanan köklü bir istanbul ailesine mensupmuş. babasını erken yaşta kaybetmiş. 16 yaşında bir subayla evlenmiş. aldatılmış ve boşanmış. daha sonra ikinci evliliğini yapmış, yine aldatılmış ve yine boşanmış. böylesine güzel, gerçekten çok güzel, ve kültürlü bir kadının evlendiği iki eşi tarafından da aldatılması hem acı, hem de traji-komik.

güzin abla gazetecilik mesleğine altmışlı yıllarda girmiş. 71 yılında da “güzin abla” köşesiyle insanların dertlerine çözüm aramaya başlamış. 98 yılına kadar aralıksız bu köşeden insanların dertlerine tercüman olduktan sonra rahatsızlığı nedeniyle görevi kızı feyza algan’a devretmiş. ve halen kızı feyza algan, hürriyet gazetesinde bu görevi sürdürüyor.

insanlara yapılan her tür iyilik “ibadet”tir sonuçta. güzin abla’nın insanları iyi ve doğru yola sevk ettiğine, insanların dertlerini, sıkıntılarını paylaştığına yürekten inanıyorum. allah rahmet eylesin ve mekanı cennet olsun!

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol