gibi geliyor bana

independence
kendisini askerlik hayati boyunca kimi yerlerde teroristle cati$makla, kimi yerlerde yapilan baskina kar$i koymakla tanimliyor. zannedersin bahse konu olan yerlerde cati$ma var genelkurmay sevgili arkada$imizi telefonla arayip yardim istiyor kendisinden de bunun uzerine olay yerine intikal ediyor.

askerlik bu. cati$acaksin, gerektigi zaman mermilerin tependen vizir vizir gectigi yerde pusu atacaksin bekleyeceksin, gerektigi yerde tuvalet temizleyip patates soyacaksin. hicbir komutan sana "bugun cati$ma var, bize e$lik eder misin bu cati$mada?" diye sormaz. "15 dakika icerisinde ictima alaninda tam muhimmatla hazir olun!" der ve toplayip araca cati$ma bolgesine goturur seni. lami cimi yok. ben $urda $unla carpi$tim, ben burda $una kar$i durdum hikayeleri dogu ve guneydoguda askerlik yapan herkesin gundelik ba$indan gecen olaylardir. bu durum $ahsin insiyatifine birakilmi$ olsa da "benim kararimdi, ben gittim" diyebilse amenna. verilen emri yerine getirmekle övünülmez.

hala anlamadigi nokta $u;

teror sikmekle sokmakla teroristin irzina gecmekle hallolabilecek bir $ey degil. cok daha komplike, cok daha fazla du$unmeyi gerektiren bir $ey. evet biz klavyemizin ba$inda sadece birer seyirciyiz ama yapabilecegimiz en iyi $ekilde, yani du$unerek ve yazarak teror gibi ba$belasi durumlara cozumler uretmeye cali$iyoruz, terorun iyi bir $ey olmadigini dile getirmeye cali$iyoruz.

bilgi sozluk’u gunde yakla$ik 60 & 70 bin ayri insan okuyor. bu okuyan ki$ilerden sadece bir tanesi bile daga cikmaya meyilli birisi olup yazilanlardan etkilense ve daga ciki$ planlarini en azindan ertelese, bizim tum yazilarimizin tum du$uncelerimizin bir kar$iligi olmu$ olur. muhtemeldir ki bugune kadar bu ve benzeri olaylar defalarca ya$anmi$tir bizim haberimiz olmaksizin.

biz sikerek sokarak(mecazi anlamda bile olsa) terore cozum onerileri getirmiyoruz. biz daha humanist bir yakla$imla, tamamen bu vatanin taraftari olarak olabilen en pozitif du$uncelerle hareket ediyoruz. klavye kahramanligindan daha ziyade klavye akil insanligi yapiyoruz. dag ba$inda ölüp giden kadin teroristin cesedini sikmek yerine, o teroristin orada hic var olmamasini, o $ahsin hicbir zaman terorist olmamasini saglamaya cali$iyoruz du$uncelrimizle. cunku burada elimizden gelebilecek en iyi $ey bu. biz bunu yapmaya cali$iyoruz senelerdir.

teroriste kar$i cati$ma mi?

belli ya$ grubu uzerinde olup dogu & guneydoguda askerlik yapan hemen herkes ya$ami$tir bu cati$malari. $ahsim adina gaziantep’te 18 ay bulundum. benim zamanimda orada pkk yoktu ama hizbullah vardi. hatirlayin hizbullah mezar evlerini ve bu mezar evlerin nereden ciktiklarini. ve yine $ahsim adina ben hizbullah’in bizim taburu bastigi bir donemde askerlik yaptim. yazici olarak gorev yaptigim taburda, hic uzerime vazife degilken kel alaka bir $ekilde hizbullah’la cati$tim. bununla hicbir zaman ovunmedim, o dakika sike sike bunu yapmam gerekiyordu, yaptim. yapmasaydim, yapmasaydik gotumuzden kan alirlardi, aldirmadik. ustun hizmet belgem bu sebeple vardir silahli kuvvetler tarafindan verilen.

bu belge ile ovunulur mu?

asla.

canimi kurtardim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol