ezan reformu

independence
mumkun olan her platformda bu ve benzeri goru$lerimi dile getirdim, hatta konu ile alakali semt muftulugu ile bile goru$tum. semt muftusu benden cami ismini isteyince bilemedim tabi, sonra ogrenir ararim dedim ama ogrenemedim arayamadim, u$endim.

cekmekoy’de oturuyorum ve mahallemizin imami muhtemel bir ses yari$masina hazirlik icerisindeymi$cesine ciglik cigliga ve 7/8 dakikaya yakin bir sure ezan okuyor. gun icerisinde de buyuk rahatsizlik verici olan bu durumun sabah ezani ayaginda o sessizlikte nasil bir etki yarattigini du$unsenize.

mevsim yaz, millet cam pencere acmi$ o $ekilde uyumaya cali$iyor. zaten sicaklar sebebi ile uykuyla gec bulu$abilen bunye, bir de sabahin 4 unde ezan sesi ile yerinde sicriyor. takdir edersiniz ki o ezan bitmiyor arkada$, uzadikca uzuyor, ciglik cigliga uzuyor ve bitmiyor.

muslumanlari ibadete davet etmek amaci ile okunan ezan, muslumanlari dinlden sogutuyor. ben cekmekoy’e ta$indim ta$inali ezandan nefret eder oldum acik konu$ayim. oysa inanci falan gayet yerinde olan bir insanim ama gel gor ki ezan bana batiyor, yerimden sicratiyor, dinden sogutuyor.

islam dini bu $ekilde uygulanmamali bu ulkede. her $eyden once saygiyi ve sevgiyi emreden islam dini saygisizla$tirilmamali, sevgisizle$tirilmemeli.

peki cozum nedir?

bizler $ikayet merciiyiz, cozum mercii degil. cozumu diyanet bulacak, bizim mukellefiyetimiz sadece $ikayeti belirtmek uzeredir. diyanet buna bir cozum bulsun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol