europa

death in babylon
europa suriyeli cok guzel bir kizdi. oyleki parlak teni goz alici bakisi ile dillere destan olmustu. eglenceyi ve gezmeyi cok severdi. sabahtan aksama kadar tum vaktini kirlarda deniz kiyisinda arkadaslari ile birlikte gezerek gecirirdi. gene boyle bir gun, deniz kenarindaki bahcelerden birinde arkadaslari ile cicek toplarken zeus europa’yi gordu. onun guzelligi bas tanrinin aklini basindan almisti.

karisi hera’nin haberi olmadan guzel suriyeliye yaklasabilmek icin altin rengi bir boga sekline girdi ve kizlarin cicek topladiklari bahcenin etrafinda gezinmeye basladi. kizlar bogadan korkmak bir yana onu cok sevimli bulmuslardi, ona yaklasarak sevmeye basladilar. guzel europa ona yaklastigi anda boga yere yatarak kizin ayaklarina kapandi. europa boganin sirtini oksayarak yavasca uzerine oturdu.tam arkadaslarida ona katilacakken boga birden ayaklandi ve ve sirtinda europa ile denize dogru kosmaya basladi. deniz kenarina vardiginda azgin dalgalarin hepsi sakinlesmis durulmustu. boga dalgalari yararak, denizde kumlu bir ovada kosuyormus gibi hizla oradan uzaklasti.

bir sure sonra kiyiya vardiklarinda zeus genc kizi bir cinarin golgesine birakti ve boga seklinden siyrilarak tekrar tanri sekline dondu ve ona kendisini tanitti. horalar aceleyle zeus ve europa icin bir yatak hazirladilar. bu birlesmenin yapildigi yere golge saldigi icin o gunden beri cinar agaci yapraklarini hic dokmez. kirid krali minos bu birlikteligin sonucunda dogmustur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol