erzurum kongresi

xerxes
acaba bugun muhterem hukumetimiz tarafindan erzurumda bir kongre olsaydi acaba hangi kararlar alinirdi? bence asagidaki kararlar alinirdi:

1- milli hudut icindeki vatanin butunlugu, avrupa’nin zorlamasi ile cikarilan uyum paketleri ile tehlikeye atilir.

2- ordu’nun yurtdisindaki hareketleri amerikan denetimi altindadir. turk askerin kafasina cuval gecirilmesi halinde abd’ye nota verilmez, ancak "beraber yuruduk biz bu yollarda" sarkisinin notalari anlasilir.

3- her turlu bati mandasi tartismaya aciktir.

4- kibris’ta her turlu bati plani kabul edilir. bu planlar geregi kuzey kibris turk cumhuriyeti, evvelâ rumlara verilir daha sonra yunanistan’in istegi uzerine yunanistan’a verilir.

5- ege’de 12 mil hakki, isvicre’nin lahey kentinde yapilan konferanslarina gerek kalmadan "2013’te avrupa birligine gireceksiniz" sozu karsiliginda yunanistan’a verilir.

6- ekonomi tamamen imf denetimi altinda olacaktir. isci, memur, emekli maaslari disinda tarimda ne ekilecegini, dolarin kac lira olacagini ve faiz oranlarini imf belirler.

7- fener rum patrigi bartholomeos efendimiz hazretlerinin unvani "ekumenik"tir ve kendisine vatikan gibi istanbul’da bagimsiz bir ortodoks devleti kurma yetkisi verilecektir.

nasil begendiniz mi yeni erzurum kongresi kararlarini?...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol