ermeni soykırımı iddiası

elma sekeriiii
milliyetciligi bir kenara bırakalım. dursun $öyle bir kenarda. baksın öyle agzı salyalı "hadi saldıralım!" edasında.

dur bi sen. sıra sana da gelecek.


ermeniler kimdir nedir? osmanlı tebaasından olan bu toplulugun bir kısmı(bakın hepsi degil), birinci dünya sava$ında dı$ güçlerle i$ birligi edip diger olayla alakası olmayan halka eziyet i$kence etmi$tir. bunda mutabık mıyız? evet. osmanlı e$rafı bu olaydan önce bir sorun cıkarmı$ mıdır onlara? hayır. u 2 konuda anla$tık mı...tamam.

ulus-devlet a$amasını bilen bilir. kanlıdır. çokca kuvvet emek ve can harcanır bu yolda.güçlü olan da kazanır. 1.dünya sava$ından sonra her biri ayrı bir yana atmı$tır kendisini. rumlar kürtler ermeniler vs. osmanlı devleti kendisinin arkadan hancerlendigini gördügü an, yediginiz kaba pislediniz $imdi bu diyarı terkedin dedi ve onları suriye’ye yolladı. gerek tren yoluyla gerekse de kendi imkanlarıyla(yürüyerek) bu insanlar ülkeden sürüldü.
kanunun adı nedir? tehcir. bir yerden bir yere sürülmü$lerdir.

yolda; olumsuz hava ko$ulları, salgın hastalıklar, ve bazen ermeni çetelerinin türk milliyetçileriyle birlikte girdikleri çatı$malardan dolayı 800bini kadar yollarda ölmü$tür.

geri kalanı ise sava$tan sonra yurtlarına geri dönmü$lerdir. ha, bilerek ve isteyerek insanların suriye çöllerine sürülüp sürülmedigi henüz daha kanıtlanmamı$tır. bunun üzerine atıp tutmak insafsızlıktır, en cok da ayıptır. herkes bir $ekilde can yakmı$tır. sınırların çizilmesi bir kısmı mutsuz ederken bir kısmını da mutlu etmi$tir. ulus devlet sürecinin homojenle$tirmeyi getirmesi otomatikman gercekle$mesi gereken bir $eydir.dinime küfür eden müslüman olsa hesabını dü$ünün bu noktada...
ölenler için üzgünüm, ama bunu tutup da hitlerin yaptıgıyla aynı kaba koymak, afedersiniz ama hadlerini çok a$ar.

$imdi ben alsam milliyetciligimi yanıma $u soruyu sorsam cok mu fazla kacar..

çok sayın fa$ist ermeniler, sizler ortada parcalanmaya müsait ve bir o kadar da halkından yardıma muhtaç bir devlet varken; en yakın kom$unuzu; onca anayı babayı bebegi öldürüp üst üste koyup köylerin ortasında etten duvar örerken sizler katliam yapmadınız dimi? dimi...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol