enharista

enharista
duygulu bir anına rast gelinmiştir nevrotik sayıklıyordur...

...

bunlardan çok ayrı olarak derin düşüncelere gark oldum, tarihimizde bir çok parti kapanmıştır, dört dörtlük yönetim şeklimiz cumhuriyet iken, biz mi bölündük? böldüler mi? kol kola yürüdüğümüz arkadaşlarımızla farklı düşünceleri paylaşıyorken yeri geldiğinde kardeşten daha fazla birbirimize sahip çıkıyorken, şimdi sevdiklerimizi ötekileştirecek miyiz?

düşüncelerini savunan arkadaşlarımıza saygı duymuyoruz diye mi fikir ayrılığına düşüyoruz, her şeyimiz aynı olsaydı ne öğrenebilirdik ki birbirimizden, kolunuzu oynatabiliyor ve parmaklarımızı hareket ettirebiliyorsak, elimizi özgürce açıp kapayabiliyorsak parmaklarımızın bile aynı boyda olmadığını adımız gibi biliyoruz demek ki..

elimize bir telefon ya da başka bir eşya alıp bir anda yere bıraktığımızda, yere düşen eşyalarımızın kırılma olasılığını yüzde ellidir, diyelim ki yere düştü ve parçalandı, suç bizim midir? yerçekiminin mi? çoğu zaman yerçekime ne kadar büyük sorumluluklar yüklüyoruz, yerçekiminde suç diyebiliyoruz... halbuki; yerçekimini biliyoruz ve elimizden çıktıktan sonra düşeceğini de biliyoruz... aynı dilimizden çıkanları bildiğimiz gibi...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol