emir kusturica

independence
tepki gosterilsin, gosterilmeli, buna a dan z ye taraftarim, ancak bir de madalyonun diger yuzu var.

avrupaya yaranacagim hesabina imrali ile gizli sakli goru$meler yapiliyor bu ulkede. darbeci generaller alti okka edilip resmi torenlerle kirmizi halilarla kar$ilaniyor bu ulkede. teroristin agababalari mecliste sandalyelerde oturuyor, ulke yonetiminde soz sahibi oluyor, okullari boykot ediyor, devletin en ust makamlarinin dogu bolgelerine gitmelerini engellemeye cali$iyor bu ulkede. nobelli tek bir adamimiz var, o da senelerden beri resmi & gayriresmi agizlardan "la bi sigigidin yok oyle bir $ey" dedigimiz $eyleri "var oyle bir $ey" diyerek yalanliyor bu ulkede. bu ulkede cok $ey oluyor siyasi anlamda ve her birinde boka batiyoruz.

bu ulkede sanata dina nadir $eyler oluyor, bari onda boka batmayalim diyoruz ama olmuyor. ba$ka ulkelerde yapilan zulumler bir anda bizi geriyor, gersin amenna, ona da lafim yok, tum insanligin acilarini payla$alim eyvallah. ancak ayni cengaverleri meclisin onunde de gormek ister bu gozler, yine ayni cengaverleri filistin icin yapilan dayani$malarda da gormek ister bu gozler.

adam buraya fikirleri icin degil sanati icin geliyor, sevinmelisin aslinda. sinemanin piri turkiye’ye geliyor ama soyledigi bir kac cumle sebebi ile adami neredeyse sinirdi$i ediyoruz. biz bugun boyle yaptik peki, yarin benzer $artlarda bir ba$kasi daha can guvenligi endi$esi ile bu serzeni$leri bahane ederek turkiye’ye gelmekten vazgecerse ve ertesi gun bir ba$kasi?

ayni zihniyet nicin israil’li, irak’li ve & veya amerika’li devlet adamlarinin yollarinda gosteriler yapmadilar?

atanin huzuruna cikmaktan imtina edenleri gorduk biz, resmi ziyaretleri "cali$ma ziyareti" adi ile kamufle ederek anitkabir’e ziyareti gundem di$i biraknlari taniyoruz. adamin fiilen sana bir zarari yok, tavuguna ki$t dememi$, tavugunun bogazini kesenleri alma ulkene o kadar babayigitsen.

bu ulkenin leyhine olabilecek cok $ey kimi duygusal serzeni$lerle engelleniyor. ulke menfaatlerinde duygusalliga yer olmaz. gun gelir ayni duygusalligi ba$kalari da bize kar$i gosterir, o zaman goruruz dunyanin kac bucak oldugunu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol