ekşi sözlük

faten
eksi sozluk 7 seneden beri sozluk konseptinde diğer sozlukler icin bir yol gösterici olmus ,pek cok insanın girdiği ,okuduguu ,yazdıgı ,eglenerek takip ettiği bir vazgecilmez olmustur ..

internette en cok tanınan sıtelerın biridir ,belkıde en cok tanınanıdır turkıye’de.

fakat ;son zamanlarda giderek kan kaybetmekte ,bunun en bariz örneği ,sozlugun sevilen ve begenılerek takıp edilen yazarlarının birer birer sozlukten ayrılmasıdır ..

sozlukte suser olarak accountu olan bır cok insanda dıger sozluklerden accountlar alarak farklı bır heyecan arayısına girmekte..

belkı yeterınce bılgı gırılmesınden olacak ,girilen entryler birbirinin kopyası halıne gelmıstır ,örnegin acılan yenı sozluklerın baslıklarına ’’klon ,onune gelen sozluk acıyor’’ gibi klişe seyler yazılmakta ,bir kişi bile cıkıp ,yahu adam ugrasmıs etmıs ,hayırlı olsun dememekte..

bunun sebebi arac - amac ayrımının ıyı yapılamamasıdır zannımca ,eksı sozluk’te dahıl butun sozlukler bırer aractır ,ınsanların eglenmesi,ögrenmesi ,kaynasması,vakıt gecırmesi icin birer aractır sozlukler.

ama gel gelelım bir takım suserler tarafından eksi sozluk bir amac olarak gorulmeye baslanmıs ,insanlar eksi sozlukculer ve dıgerleri olarak ayırılmaya baslanmıs ,hayatta en hakıkı mursit eksı sozluk’tur denılecek kadar durum abartılmıstır..

eksi sozluk’te yazanlar super zeka iken diğer sozluklerde yazanlar ıkıncı sınıf ınsan sıfatına layık gorulmustur ..

tabii ki sozlugun genelınde boyle bır durumdan bahsedemesek de ,ufak bır kısım boyle davranmakta ve ufak sınek mıde bulandırmakta..

benım arkadasım ,eksıde accountu varken a sozluge gidip yazıyorsa ,ben ekside yazmak yerıne b sozlukte yazıyorsam ,bu işte bir terslik var ,noluyoruz deyip durum arastırılmalıdır..

ayrıca yenı acılan her sozluk ıcın ’’klon’’ ve benzeri laflar edılmekte ,peki eksi sozluk bir klon degıl mıdır ?

ssg’nın kafasına gokten zembılle mı ınmıstır boyle bır olusum yapma fikri ? yabancı ulkede sozluk konseptinde yayın yapan web siteleri örnek alınarak eksi sozluk yapılmıs olmasın ? bu durumda eksi sozluk’te en buyuk klon olmuyor mu ?

nihayetınde 7 seneden beri ustuste konulan bilgilerin toplamını ele alırsak eksi sozluk gercekten bir kutsal bılgı kaynagıdır ,ama bu geriye gidiş devam ettiği surece yenı olusumlar karsısında işi kolay olmayacaktır..

bu yazıyı okuyan suserlerin verebılecekleri iki tepki var ,birincisi ’’sacmalamıs’’ deyıp kesıp atabılırler ,ıkıncısı ’’ galıba haklı lan’’ deyıp dusunebılırler ,gerci ıkıncısını dıyen ınsan gidipte sozluge ,adam dogru soylemıs yazamaz ,cunku sozlukte genel bır baskı soz konusu ,herkesın a dedıgı yanlıs olsa bıle ,bir kişi cıkıp ona b dıyemıyor eksı sozluk’te ,e boyle olunca a kişisi gider a sozlugunde yazar faten kişisi gider b sozlukte yazar..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol