polise tokat atan milletvekili

isyankarmuhabir
utanarak görüyorum ki o millet vekili yalnız ve güzel ükemin milletinin vekilidir, ama bu sıfata hiç haketmemektedir. yaptığı hareket ve içinde bulunduğu ruh hali itibari ile ancak kerkuk, musul veya zaho kamplarından birinde bir militan olabilir. yaptığı hareket tamamen popülist bir harekettir ve oy avcılığından başka birşey değildir. öncelike şunu belirtmek isterim genel olarak polisleri sevmememe ve 1 mayıs gibi bir çok gösteriye katılmış olmama rağmen bu durum karşısında içim burkuldu(bu açıklamaya neden gerek duydum onuda bilmiyorum). çünkü o tokat devlet görevi nedeniyle orada bulunan bir devlet memuruna atılmıştır. her normal vatandaş için orada bulunan polis düşman devlet memuru değildir. benim devletimin memurudur. cemaatin adamı olabilir, özel hayatında kötü bir adam olabilir ama orada bulunma nedeni devletimin ona vermiş olduğu görev nedeniyledir.

dünyanın hiç bir demokrasisinde böyle bir olay yaşanmaz, yaşansa bile bizde olduğu gibi geçiştirilmez. demokrasi beşiği sayılan ingilterede ira ya destek verdiği gerekçesiyle politik parti sinn fein kapatılmıştır. ira ya destek olduğu nedeniyle millet vekilleri ceşitli cezalara çarptırılmışlardır. yok o öyle değil diyenler ispanyollar, batasuna ve bask bölgesi için internette baksınlar birde. daha önce yaşanan olayları saymakla bir yere varamayız(gerçi varılacak bir yer istiyorlar mı o da meçhul)o noktadan bu şekilde hareketle ancak gelişmeyen ve gelişemeyecek toplumlara özgü intikam duygusuna varılabilir. bu da devlet ve vatandaş arasında kan davası gibi saçma bir duruma sebebiyet verir. her kandavasında olduğu gibi bu kandavasında da sonuç acı ve gözyaşından başka birşey olmayacaktır.

devletin verdiği yetkileri kötüye kullanan memurlar yok mudur tabii ki vardır. yıllar içerisinde kendini devletten ve kanunlardan üstün gören devlet memurları olmuştur ve cezasız da kalmış olabilirler ancak bu insanların sayısı iki elin parmaklarını geçmez ve bu zihniyetteki insanlarda tıpkı o millet vekili gibi tarih karşısında yok olup gitmeye mahkumdurlar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol