av mevsimi

independence
oncelikle film guzel, cok guzelden biraz daha az guzel ama guzel. agir bir film olmu$, sikilmadan izlemek lazim ki $ener $en hatrina cok rahatlikla sikilmadan izleyebilir insan. okan yalabık’ın muhte$em yuzyil’da ki performansina ali$tigim icin bu filmde biraz sonuk kaldi sanki oyunculugu. cem yilmaz’in oyunculugu bir hayli vasatti. hayde $arkisini soylerken ambians da superdi turku de sahne de ama ba$ka bir "of burasi superdi haci" diyebilecegim bir sahnesine denk gelemedim. ölüm ani fecaatti, ayni sahneyi 70 kere cekseler hicbirinde bu kadar kotu bir performans sergileyemezdi eminim. cetin tekirdor bana e$kiya filminde baran’in rakibini hatirlatti. ayni sogukkanlilik, ayni servet, ayni pislik, ayni sevdigi icin ba$kalarinin canini almaktan hic cekinmeyen karakterler. film cok uzun olmu$, 2,5 saat. kisaltilabilirdi.

kimi filmler vardir, ust uste izlersin ama ayni zevki alirsin. bu film oyle bir film degil, bir kereden fazla izlenebilmesi icin konuyu dahi unutacak kadar zaman gecmesi gerekiyor. filmde $ener $en ve cem yilmaz degil de bamba$ka oyuncular oynuyor olsalardi bu filmin bu kadar ses getirmesi bu kadar konu$ulmasi cok olasi olmazdi.

ortada sarfedilmi$ bir emek var ve emegin sonunda da ciddi anlamda guzel bir $ey cikmi$ ortaya ama hepsi bu. hic abartilacak bir yani yok ozetle.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol