muhteşem yüzyıl

gerzekparatoneri
koskoca, evet koskoca bir cihan padişahını cicim ayındaki bir damat gibi canlandırıyorlar yahu. evet koskoca cihan padişahı, beğenemedin mi? o cihan padişahı ki sırf heybeti, ihtişamı, kararlılığı, öngörüsü ve yazdığı kanunlar sebebiyle ’kanuni’ diye anılır... ve o cihan padişahı ki karşısında allah’ın kulu saçının telini oynatamaz! padişahı evliya ya da peygamber gibi görmeye lüzum yok. zira onlar zamanında zaten bu denli kudretliymiş. e şimdi böyle konuşmak kolay tabi. o zamanki gibi kelle koltukta gezmiyorsun sokakta!

hürrem sultan’a aşık olduğu, uğruna şehzade mustafa’nın annesi mahidevran’ı elinin tersiyle ittiği doğru. tarih bunu yazar evet. ama tarih hürrem’in kendisine ’sülüman’ diye inlediğini yazmaz! tarih, karşısında ’ben senin arkadaşın, dostun, sırdaşın, yoldaşın olucam’ diyen hürrem’i yazmaz!

harem padişahın evidir, özelidir evet. ailesi, karıları, çocukları haremde yaşar. işte bu yüzden harem sarayın en özel ve en gizemli yeridir. çalışan görevlilerin erkek olması bile yasakken, hepsi hadımken, cariyelerin tarih yazdığına ihtimal vermiyorsak eğer haremde ne yaşanmış, olaylar nasıl gelişmiş hala bilememekteyiz. sırdır harem! hala!

şimdi ’dur ama sen. kurgu bu, dizi bu bikbikbik’ diyenler olacak. kurgu da olsa çoluk çocuk izliyor yahu. ben kanuni’ye cihan padişahı derken, torunlarım ’siktir et pezevengi, zaten uçkur düşkününün tekiymiş’ diyebilir! bu da müthiş bir yozlaşmadır. kendi tarihlerinden bihaber çocuklar geleceklerini kuramazlar!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol