doksanlar türk pop müziği

ata the wise
şu an sözlük yaş ortalamasını göz önüne alınca, neden kaliteli olarak hatırlandığını anladığımı düşündüğüm tarzdır efenim. zira çocukluk çok enteresan bir dönem. genelde kötü anıların bilinçaltına atıldığı, geriye bakıldığında hatırlananların hepsinin iyi hatırlanmasını sağlayan bir acayip zaman dilimi.

o yılların müziğine baktığımızda piyasanın şu zamandan farklı olmadığını görürüz. o dönemde de şimdi olduğu gibi bir çok şarkıcı parlayıp sönmüştür. doksanlardan bu güne kalan kaç tane kaliteli adam sayabiliriz ki? parmaklarla saysan yeter. aşmaz sözlük, aşmaz. zira çok çok kaliteli işler yapmalarına rağmen, ikinci albümü yapamamış insanlar mevcut.

aslında ikibinlerin, doksanlardan farkı yoktur kalite açısından. ama önemli bir fark var: çok kaliteli adamlar belki ilk albümlerini dahi yapamıyor.

unutmadan; bir de tarz mevzuu var tabii. o dönemlerde latin yahut rock altyapısı hakimdi türk pop müziğinde. şu an ise hiphop denilen ne idüğü belirsiz tarz yada bilgisayarı yalayıp yutmuş lakin sanattan zerre anlamayan adamların altyapıları hakim genel olarak.

özet olarak; kaliteli adamlar 60larda da, 70lerde de, 80 ve 90larda da vardılar. şimdi de varlar. ne yazık ki kalitesizler de öyle.

edit: ekleme ve imla
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol