demokratik özerklik

independence
oncelikle sozum meclisin ta icine, oyle di$ari falan degil, direk gobegine.

demokratik ozerklik hakkinda bilgi sahibi olmaksizin fikirler yurutuldugu iddia edilmi$, halt edilmi$. demokratiklik nedir, ozerklik nedir, ikisi birle$ince ne olur, biz bu kelimelerin anlamlari ve aciklamalari ile buyuduk geldik bu ya$imiza. bo$a ya$amadik yani bunca sene.

bdp’nin talep ettigi demokratik ozerkligin, masum ve cozume yonelik bir talep oldugunu iddia etmek ya safliktir, ya a$iri iyi yurekliliktir ya da kasitlidir, ba$ka bir cikar yol goremiyorum ben. ba$bakanin diyarbakir’a yapacagi ziyaret oncesinde halki sokaklara cikmaya ki$kirtan insanlarin talebi bu ozerklik. abdullah ocalan’a sayin deme kulturunu ne yazik ki topluma yerle$tiren bir partinin talebidir bu ozerklik. dogru talepler bile olsa yanli$ agizlardan cikinca anlam yitirir, etkisizle$ir. zannediliyor ki yerel yonetimler guclenip idareyi ellerine aldiklari zaman kurt sorunu hallolacak, teror bitecek. yava$.

bu adamlar o kongrede sadece demokratik ozerklik onerisinde bulunmadilar hatirlatirim, ayni adamlar ayni kongrede sivil bir silahli guc olu$turulmasi hakkinda da goru$ belirttiler. devletten, ordudan, emniyet mudurgulundan bagimsiz bir silahli guc, bildin? bu fikri beyan edenlerin agzindan cikti bu demokratik ozerklik teklifi, hâlâ ayni iyimserligi ta$iyor musunuz?

bdp’nin agzindan ne cikarsa ciksin $ahsen ben $uphe ile tereddut ile yakla$irim. ha bu onlardan korktugum anlamini kesinlikle icermez, korkulacaksa bdp isimli parti turkiye cumhuriyeti’nden korkmali illa ortada korkulacak bir guc araniyorsa. bdp’nin agzindan cikan her cumleye tereddutle yakla$iyorum evet ama her soylediklerini de kokten yok sayiyor degilim. zamaninda yine bizzat kendim soyledim, yazdim ba$bakanin bdp ile goru$mesi gerekliligini, bir ba$bakanin halkin iradesi ile secilmi$ olan bir partiyi gormezden gelemeyecegini. osman baydemir’in "bugunden sonra askere sikilacak olan mermiler bana sikilsin" cumlesini de en cok ben takdir edip yazilarima ta$imi$imdir sozlukte ama bu farkli. bu durum farkli. bu iyi niyetli bir cali$ma, ulke adina geli$me gostertecek bir oneri "kesinlikle" degil.

bu ulkenin bolunmesi ve bizim topraklarimizin uzerinde bagimsiz bir kurdistan devletinin kurulmasinin temel atma torenidir. bu oneri iyi niyetli bari$cil bir oneri degildir, belki de 50 sene sonra olmasi du$lenen $eylerin bugunden hayal edilmesi ve pratige gecirilmesi i$lemidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol