bilgi sözlük

ncan
tamam baştan kabul ediyorum, rezil bir bilgiçim, yazarım; her ne siksem.

dinimiz, dilimiz, ırkımız, mezhebimiz kimsenin zerre sikinde değil di mi?
e hani?
yahu kenara sağa bak, sonra houstan’a bak.
olm bayramımı kutlama, niye kutluyorsun arkadaşım.
tamam, senin de kandilin mübarek olsun. canımsın.

lakin şunu tam anlayamıyorum: ilk girdiğim günden beri beni selamlayan atatürk resmi ve türkiye cumhuriyeti bayrağı sanki bana "yok arkadaşım o kadar da özgür değiliz, gel kol kola girek de yapışak. ama, yok halay yok." diyor.
o değil, derdim halay değil zaten. başlık altındaki yazıları okurken vardığım duygusal kanı bu. duygusal diyorum çünkü dediğim gibi zaten az yazmama sebebiyet veren müslümanı daha çok sahiplenen bayram kutlamaları, ülkenin hiçbir bölümünde hristiyan, yahudi, melez, çerkez yokmuşçasına tırsıtıcı, enteresan ölçüde sahiplenici yaklaşımlar.

"ben arkadaşımı bulmuşum çeviriyorum mavrayı, gerisi zerre sikimde değil yahu"cu bir yaklaşımda mıyız?

dediğim gibi zaten az yazıyorum, mühim değil -sonuma sen karar ver, yargıcım ol-; mühim olanın burasının nasıl bir paylaşım ortamı olduğu. iyi mi olsun fena mı olsun. "yok ciğer, herkes gelmesin" deniyor; tabi bence de herkes kitap okumasın, herkes tavla oynamasın; herkes bilmesin. anlıyorum. öte yandan hedeflenin böyle yaklaşımla, amacin nereye varmak olduğunu sezmek güç.
nereye gidiyoruz lan?
açıkçası sözlükleri, onların gelişimlerini takip etmek pek de kolay değil. diğer sözlükler nasıl yapıyor, burası niye böyle yapıyor, bak ekşiye, bak itüye, uludağa, bak inciye falan da demiyorum.-çoğuna da bakmıyorum, bakamıyorum hani- bakma, siktiredelim. buraya bakıyoruz madem nedir olay onu konuşalım. nedir canım benim, olayımız -canımlı cicimli yazmayı severim-; neyi neye göre sahiplendik, sahiplenildi, sahiplenelim?
şunu sorarım o zaman, bu yazılan bana houstan’dan gelen mesajlar neyin göstergesi. "aha bayramım kutlandı, el öpmeye koşayım." iyi niyetli misin, müslümanlığa davet primi misin? o da değil. tamam ben okumuyorum houston’ı, hasüphannallah çekmiyorum, onu da sktrettim; anlıyorsun zaten, buralı olduğumuzdan anamızın babamızın bayram kutlama seanslarından alıştık, gerek yok. ama öte yandan ben ne atatürk’e ne bayrama seyrana sövemeyeceğim sonucunu çıkarıyorum, üzüyor, yoruyor beni sözlükçübaşım.

neyse sabah erken uyandım, gece fena ruyalar gördüm.
aylardır yazmadım, denizin soğuk sularından geldim.
beni mason diye suçlama, hor görme yoksa naparım belli olmaz.
beni kollama, istersen de sktret.
bana yol göster, yolunda kurbanın olayım.
sevgiler.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol