cumhuriyet halk partisi

chavez
sol tandanslı oldugunu iddia edip emekciden, koyluden, ciftciden, kisacasi halktan bu kadar kopuk baska bir parti yoktur yemin ediyorum. bunun en buyuk gostergesi ise akp’ye oy verene cahil, aptal, koyun vs. yakistirmasi yapmaktir. sosyalist enternasyonal’in chp’yi faşist olarak niteleyip 2 seneden beri davet etmemesi de, akp’ye davet göndermesi de bu yuzdendir. tabii bir de militarist yaklaşımlar...
1938’e kadar üretilen politikaların üzerine şeyim kadar katkı yapamamış, son başarılı icraatını geçen yüzyılın ilk yarısında köy enstitülerini kuran hasan ali yücel vasıtasıyla gerçekleştirmiş sosyete partisidir chp...
genel başkanının oy kullanamaması ile türk siyasi tarihine, belki de dünya siyasi tarihine altın harflerle yazılacaktır. kadrolaşma o kadar gelenekçi ve hiyerarşiktir ki, bu oy verememe konusunda bile sorumluluğu olanlar halen görev başındadır. oysa tayyip’in başına gelseydi bu durum, kadir topbaş’a kadar herkes değişmişti şimdiye kadar...
naçizane tavsiyelerimi sıralayayım şimdi de... aktif olarak siyasaetle ilgilenmemiş birinin tavsiyelerine muhtaçtır bu parti ne yazık ki...
1. atatürk’ü ağzınıza almayın. zira, atatürk sizin tekelinizde değildir. atatürk tüm türkiye’nindir. zaten adını dillere sakız etmekten başka bir bok beceremediniz şimdiye kadar.
2. kemal kılçdaroğlu ile birlikte tüm istanbul il teşkilatı istifa etmeli. istifa etmeli ki halka hizmet konusunu ne kadar ciddiye aldığınızı gösterin. zira şimdi herkes kendi götünü toplayamayan, milletin götünü nasıl toplar diye düşünmekte.
3. genel başkan muharrem ince olsun. zira tayyip’in o akıcı uslupla şekillendirdiği hitabetine ne iki kelimede bir "aaaaa" diyen deniz baykal, ne de 30 yıllık tapu kadastro memuru gibi konuşan kemal kılıçdaroğlu rakip olabilir.
4. kampanya ne hakkındaysa, miting konuşmaları onun hakkında olsun. genel af gibi safsatalarla, rakibe asist yapmaktan vazgeçin. emin olun, miting yerine meydanlarda "neden hayır"ı anlatan bir powerpoint sunumu yapsaydınız daha samimi ve inandırıcı olurdunuz.
5. rakibin doğru yaptığı işleri tüm samimiyetinizle övün. deyin ki, "bunca yıldır hükümetler sağlık reformu gerçekleştirememişti, ama siz tc kimlik nosu ile özel hastanelerde bile tedavi imkanı getirdiniz, teşekkür ederiz."
6. akp’nin tüm yolsuzluklarını tekrar tekrar anlatın. çünkü bu millet, evini soyan hırsızın bulaşıklarını yıkamasına bile şükran duyacak hale geldi. çalmadan da hizmet edilebileceğini bıkmadan anlatın.
7. muharrem ince’nin o meşhur konuşmasının kaydını, şehirlerde kuracağınız dev ekranlarda oynatın.
8. diyarbakır’a, şırnak’a, van’a gidin... halkla kucaklaşın, korkmayın gömleğiniz kirlenmez.
9. bugünden tezi yok seçim hazırlıklarına başlayın. siz de fakir halka yardım edin. bunun da reklamını yapın.
10. kendinize tirajı yüksek olan yandaş medya ayarlayın ama hükümet baskısı yememiş olsun.
11. aklınızı kullanın, adam olun.

bütün bunlar uzerinde dusunup geregini yapmadan iktidar sahibi olmak ancak yatak odasinda mumkun olabilir ki, deniz baykal ayrılmadan önce tam da bunun üzerinde çalışmalar yapmaktaydı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol