12 eylül 2010 daki referanduma evet demek

independence
en guzelini imphotep yapmi$.

evet dersek akp’ye bir nevi guven oyu verecegimizi du$unuyoruz, hayir dersek bir $ekilde akp’yi cezalandiracagimizi du$unuyoruz kendi bilincaltimizda. ancak cok daha onemli bir konu var;

neyi oyladigimizi bilmiyoruz.

dedim ya, en guzelini imphotep yapmi$, sagolsun u$enmemi$ ara$tirmi$ ve elindeki verileri payla$mi$;

#968120

ancak sanirim akp yanlisi bir kaynaktan edinilen bilgiler bunlar ve bu bilgiler i$iginda referandumda evet demek icin sadece bir kac du$undurucu $ey var, siralamak isterim;

yüksek askeri şura kararlari
yüksek askeri şuranın (yaş) terfi işlemleri ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayırma hariç, her türlü ilişik kesme kararlarına karşı yargı yolu açılacak.

$imdi bilindigi uzere yuksek askeri $ura’da askerler bir kac sebepten oturu askerlikten men edilir ve ordudan atilirlar.

ahlaka aykiri davrani$lar.
iltica.
teror orgutune yardim.

ve bir kac $ey daha.

aklima takilan direk iltica oldu. akp’nin misyonu ve duru$u belli, ilimli islami ulkeye yaymak icin her turlu yol deneniyor. askeri $urada alinan ili$ik kesme kararlari yargiya ta$inabilecek olursa, ilticai eylemler icerisinde bulundugu sebebi ile ili$ikleri kesilen personel icin de yargi yolu acilabilir. e turkiye’de yargi malum, ergenekon’u goz onunde bulundurun ne demek istedigim $ak diye akliniza geliverecek. e bu durumda irticai faaliyetleri sebebiile ordudan ili$kisi kesilen personel yargiya giderse gorevi cok yuksek ihtimalle iade edilecek ve ordunun irtica kar$isindaki kararli tutumu hepten etkisiz kilinacak.

diger bir madde;

toplu sözleşme hakki
memurlara verilen uyarma ve kınama cezaları yargı denetimine açılacak.

bir yukaridaki yazdiklarimla birebir ortu$en $eyler yazacagim, bu sebepten yazmiyorum, yukarida yazdiklarimi yeniden gozden geciriverin kafi.

meclis başkanı, genelkurmay başkanı, kuvvet komutanları ile jandarma genel komutanı da görevleriyle ilgili suçlardan dolayı yüce divanda yargılanacak. yüce divan kararlarına karşı yeniden inceleme başvurusu yapılabilecek. genel kurulun yeniden inceleme sonucu verdiği kararlar kesin olacak.

bahsi gecen bireylerin yuce divanda yargilanabilir olmalari super bir $ey ancak ben listede ne cumhurba$kanini gorebildim ne de ba$bakani. bu makamlari o donem icin i$gal eden bireylerin yargilanabilir olmalari nicin engellenmi$ biri bunu bana aciklasin. gerci aklimda kimi $eyler var, bunlarin ba$inda da ba$bakan icin acilan sayisiz davalar geliyor. boyle bir madde eklemi$ olsaydi ba$bakanin da yargilanabilir olmasi gundemde olacakti ki ba$bakan bunu pek istemez herhalde. bu olmadi i$te.

geçici 15. madde
"ekonomik ve sosyal konsey" anayasa kapsamına alınacak.

12 eylül dönemindeki milli güvenlik konseyi üyeleri ile bu dönemde kurulan hükümetler ve danışma meclisi’nde görev alanların yargılanmasını önleyen geçici 15. maddesi yürürlükten kaldırıldı.

cok net degil ama evren ve silah arkada$lari yargilanabilecekse cok super olay.

ba$ta da soyledigim gibi, bu veriler sanki akp’ye yakin bir kaynaktan alinmi$ gibi. bir de muhalefet kaynakli verileri gozden gecirmek lazim, bir de onlara bakalim nicin hayir dememiz isteniyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol