ahmet necdet sezer

evrendeki en mutevazi insanim
13 eylul 1941’de afyon’da dogdu. 1958 yilinda afyon lisesi’ni, 1962’de ankara universitesi hukuk fakultesi’ni bitirdi. ayni yil ankara hâkim adayi olarak goreve basladi. askerligini kara harp okulu’nda yedek subay olarak yapti. sirasiyla, dicle ve yerkoy hâkimlikleri ve yargitay tetkik hâkimligi gorevlerinde bulundu. medeni hukuk alaninda 1977-1978’de ankara hukuk fakultesi’nde yuksek lisans (master) ogrenimi yapti. 7 mart 1983’de yargitay uyeligine secildi. yargitay 2. hukuk dairesi uyesi iken yargitay genel kurulu’nca belirlenen uc aday arasindan cumhurbaskani’nca 27 eylul 1988 gununde anayasa mahkemesi asil uyeligine, anayasa mahkemesi kurulu’nca da 6 ocak 1998’de anayasa mahkemesi baskanligi’na secildi.
5 mayis 2000 gununde, turkiye buyuk millet meclisi tarafindan turkiye’nin onuncu cumhurbaskani olarak secildi ve 16 mayis 2000 gununde gorevine basladi.
1964 yilinda semra hanim’la evlenen cumhurbaskani ahmet necdet sezer uc cocuk babasidir.

ataturk ve inonuden sonra bu en cok yakisan insandir. meclise en cok yasa iade eden cumhurbaskanidir. laik cumhuriyetimizi seriatcilardan koruyan bir kahramandir. arada sirada anayasa firlatir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol