pucca günlük

elma sekeriiii
ulan 3 seneyi a$kın bir blog fırtınası almı$ ba$ını gidiyor da sözlükçe ya bizim bundan haberimiz yok; ya da çok ü$engeçiz hakkında hiç bir $ey yazmamı$ız!

her neyse; nedir bu pucca günlük?

bir kız var, "onunla evlenmek benim kaderim" dediği bir sevgilisi. dövüyor adam kızı, kıskançlık krizleriyle beraber. kız "yeter!" diyip ayrılıyor ondan; terkediyor. ama sadece onu değil; tüm benliğinden de ayrılıyor adamla beraber; depresyonun dibinde ya$ıyor her sancısını her gözya$ını.
"kahvaltıda peynir yer yanında passiflora içer"di. bir gün sevgilisinin ba$ka bir kız bulduğunu öğreniyor; çıldırıyor.

intiham ulan intikam! nidalarıyla adamı rezil etmeye çalı$ıyor herkesi arayıp iğrenç detaylar veriyor adamla ilgili. evinin adresini verip porno dergisine üye yapıyor herifi. adam geri dönüp sen mi yapıyorsun dediğinde dü$emem ben o kadar; barı$maya mı çalı$ıyorsun ne diyip dönüyor arkasını "tertemiz" $ekilde. ama tabi adam bunun yapmadığını dü$ündükçe ironik olarak kendini bi bok yapamamı$ sayıyor en doğalından.
gidip bir blog açıyor; adı passiflora-rapunzel. ilk icraatı sevgilisinin resimlerini e$cinsel erkeklerin üzerine yapı$tırıp bloga koymak oluyor ismini koca koca puntolarla yazıp. rezillik değil mi amaç; yapıyor.

"depresyonun en dibindeydim buraya yazarken, işsiz, parasız, terkedilmiş bildiğim eziktim lan. baktım olmuyor bu şekilde en sıradan şeylerden, komik anlar çıkarmaya başladım. en azından dedim ilerde okuduğumda acıyı değil gülünecek detayları görürüm diye. iyi ki böyle yapmışım diyorum şimdi ve iyi ki yazmışım bloga."


an itibariyle 25 ya$ındaki bu kadının 3 seneden bu yana toplamda 3bini ækın izleyeni var günlük sayfasında. ilk a$kını rezil ettikten sonra türlü ili$kileri yazdı durdu. sevgilisiyle sevi$ti yazdı, kavga etti yazdı; güldü yazdı ağladı yazdı. yazarak hayatına kavu$tu tekrar; suyun üzerine çıkabildi; nefes aldı. her bir klavye tu$u onun yemeği suyu oldu.
yeni i$ini de bloğu sayesinde buldu; bir reklam $irketi sahbii onu reklam yazarlığı teklifi için aradı...

ve $imdi bir kitap çıkardı:
küçük aptalın büyük dünyası/pucca günlük.

içerisinde her $ey var; üvey babasıyla ilgili iğrenç detaylar da dahil olmak üzere... küçükken taciz ediliyor oradan oraya sürükleniyor en sonunda anneannesi onu yanına alıyor; onu çok güçlü kılacak olan sözleri ondan duyuyor; marilyn monroe’yu idol yapması da bu döneme denk geliyor; 7 ya$ına.



3 yıllık bir hadiseden geri kalmayalım dedim.

(bkz: öpt t$k bye)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol