hayvan

atacamadesert
düşünen hayvan denen insanın diğerlerini katletmekte, yaşama haklarını gasp etmekte, yaşama alanlarını mahvetmekte sakınca görmediği canlı türü.

öyle ki kendi keyfine daha hızlı hareket edebilmek makineler üretip, bu makinelerin doğayı ne kadar kirlettiğine bakmaksızın çeşitli yakıtlar kullanıp üstelik de bu yakıtları daha henüz elde ederken bile nice sayısız bitki ve hayvan topluluğuna zarar verecek akıl almaz hatalar yapabiliyor bu düşünen hayvan denen insan.

dünya denen miniminnacık gezegende var olan herşeyi kendi keyfinin amacına kullanıp; bitmesi, kirlenmesi ve dahi yok olması bile umrunda olmadan bırakın bu gezegende yaşayan diğer canlıları, kendi gelecek nesillerinin hayati idamesini bile umursamadan yaşayabiliyor bu düşünen hayvan denen insan.

ikibin yüz bilmemkaç yılında avatar gibi bir gezegende doğayla içiçe teknolojiden bihaber olduğu için bir o kadar da mutlu ve huzurlu dünyalarında yaşamakta olan bir ırkı yine kendi keyfi için alaşağı etmekten imtina etmeyebiliyor bu düşünen hayvan denen insan.

tıpkı bin dörtyüzlü yıllarda, eskisini tabiri caizse bok içinde bırakıp yeni dünyayı keşfettikten sonra bu kıtanın asıl sahiplerini topraklarından edip, katledip, kalanları da kendi medeni kanunlarına ayak uymaya zorlayabildiği gibi.

bu yüzden biz; iki düşünen hayvan ve iki düşünemeyen hayvan aynı evde beraber yaşıyoruz.

tüm insanlık adına tüm hayvanlıktan küçücük bir özür için..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol