şivan perwer

independence
dun avusturya’da vermi$ oldugu bir konserin goruntulerini izledim ve soyledigi cumleler aynen $u $ekildeydi;

"tek dil, tek din, tek devlet, tek bayrak istiyoruz biz, bu halklarin karde$ligini bu duruma getirenlere yaziklar olsun."

kendisi ile cok alakali bir insan degilim ancak 1500 ki$inin izlemi$ oldugu bir konserde soyledikleri dikkatimi cekti. kaldiki ayni konseri avusturya cumhurba$kanindan tutun akp milletvekillerine kadar cok sayida protokol de izledi.

camiler ki$lamiz minareler sungumuz dedigi icin hapis yatirdigimiz bir adami "ben degi$tim" dedigi icin 7 senedir bizi yonetmesi adina ba$imizda tutuyoruz da bir ba$kasinin degi$tigine nicin inanmayalim o ayri mesele. ote yandan bir ki$i eger kurt ise, internet sitesinde kurtce yazi olmasindan dogal ne olabilir sorarim size? ve yine bir insan kurt ise kendince var olan bir ulkenin yani kurdistanin bayragini sitesine koymasindan daha dogal ne olabilir? turkiye de ya$amayan bir kurt sanatcinin internet sitesinde kurtce degil de turkce yazilar olsaydi bunu samimi bir tavir olarak mi algilardik yoksa iki yuzulu bir tavir olarak mi algilardik? ibrahim tatlises turkiye’de degil de irak’ta ya$asaydi sitesinde turkce yazilar ve turkiye bayragi mi olurdu?

insanlari mensubu olduklari irk ve anlayi$ sebebi ile yargilamak bizim haddimize degil, eger o insan senin topraklarinda senin aleyhinde boluculuk yapmiyorsa. hislerimize yenik du$mek yerine olaylara daha objektif yakla$mak icap ediyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol