bilgi sözlük

emma the gold one
artık bir write up yazmanın farz olduğu sözlük benim içün de. hemen de girişeyim...

önce burada sevmediğim, sevemediğim, göz ardı edemediğim şeylerden bahsedeceğim müsaadenizle ki hemen arkasından sevdiklerimi yazıp barış sevgi kardeşlikle sonlandırabileyim. böyle de cinim. neyse, sevemediğim şeyler demiştim evet;

- tepede duran türk bayrağını gereksiz buluyorum. bunu da iletmiştim indy beye kendisi de demokraside çareler tükenmeyeceğini şeyetmişti ve bunu başlık haline getirmemi söylemişti. yani ’’bence o olmamış orda’’ dediğim için kalkmayacaktı elbette ki. e ben bunu da gereksiz bulmuştum. tembelim ezelden.
- şu apostrof meselesi. onu da çözümlemeye çalışıyoruz. dikkat edilirse bunlar hep şekle şemale yönelik şeyler.
- şimdi sözlükle ilgili olmayan bir tane, yazarlarla ilgili de sıkıntım şuydu ki o da tematik entryler. copy paste tematik entrylerden hazzetmiyorum. (son derece kişisel) yani sol framei bomboş görmeyi tek kelimelik tanım entryleri ile görmeye yeğlerim. o derece hınçlıyım mevzuya. ama burası da sözlük değil mi? tematik entryler de olacak illa ki. -niye illa ki bilmiyorum ama oluyor işte- bunun için de ’’tematik moodu’’ önerisi getirmiştim. lakin sanıyorum bunu da başlık açmadığımdan es geçtik sonra.
- yazarlarla ilgili diğer sıkıntım da eften püften çağrışımlar eften püften bkzlar. ha diyeceksiniz ki ’’sana göre eften püften.’’ ben de diyeceğim ki ’’evet canımın içi, aynen.’’ şimdi sözlüğe yeni gelen yazarlar bu yolla ortama ısınıyor kör değilim görüyorum. bunlara sözüm yok. fakaaat artık rüştünü ispatlamış yazarlar bunu yapınca basıyorum berbata bilesiniz. ne kadar netim bak.
- bir diğer sıkıntım da yazarların yazmaması. fakat bunu eleştirecek merci değilim. keyf ve inspire meselesi. ben neden sıkıntı duyuyorum? ben kendi adıma yazmak isteyip konu bulamayıp etkilenecek de kimse olmayınca sıkıntı duyuyorum. aynı sorumluluğu üzerimde de hissediyorum e böyle olunca iteliyorum biraz kendimi. istiyorum ki siz de iteleyin de sonra yuvarlanalım.
- bir de oylamanın eksikliği. rica ediyorum elinizi korkak alıştırmayın. berbat hoş basın bir şeyler ki okunduğunu bilelim. sayısal değeri önemli değil. okunmuyorsa niye emek veriyoruz? diy mi ama diy mi ama?

bunlar işte. onun dışında çok güzel çok süper. bir kere insanlar sıcacık. anlayışlı. böyle ayar mayar peşinde pek insan yok. (gerçi bunu özlediğim zamanlar da oluyor- ekol belli) trollümüz yok. bu da çok enteresan. herkes aile gibi olmuş ki budur sanırım en önemli özelliği. -elma şekeri biraz abartıyor bu sözlüğü içselleştirmeyi- dışardan geleni bir dışlama falan yok. en şaşırdığım da bu olmuştu. -son derece gerizekalı olanlar da var bak görmedim değil gördüm ama anlama çabası içindeler en azından. bunu takdir etmek gerek.-

seviyorum sizi. öyle yani. haydi canlarım.
öbdüm.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol