aşk

tayfa75
elif $afak’in ayni isimli kitabindan;

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

...birinin agzindan bal gibi dokulen soz, bir ba$kasinin kulagina zehir gibi gelebilir" dedi $ems."halbuki allah soze degil, niyete bakar. edep bilenler ba$kadir. cani yanmi$ a$iklarin $eriati butun dinlerden ayridir. biz mezhep, din ve ya dil ayrimi bilmeyiz. kamu alemi bir tutar, birleriz. ba$kasinin agzindan cikan soze "gunah" demeyiz. cunku kalpleri allah bilir, biz bilmeyiz. o yuzden susar, kimseyi otelemez, incitmeyiz. bizim tek mezhebimiz var. o da allah."

bu hikayede benim payim ipekbocegininkine benzer. rumi ipektir, ilmik ilmik orulecektir. vakit tamam olunca ipegin bekasi icin ipekboceginin olmesi gerekir.

"ey dervi$, destur veririz amma bilesin ki bu $ehirde tastamam zit iki $ey var senin icin. ortasi yoktur. ya safi a$k, ya som nefretle kar$ila$acaksin. bunu bir du$un istersen."
"hal boyleyse dert edecek bir $ey yok" dedim. "madem ki safi a$k var, kafidir."

akilci kararlar alip planlar yaparak hayatimizin aki$ini denetleyebilecegimizi zannediyoruz. oysa balik yuzdugu okyanusu denetleyebilir mi? bu sadece sahte beklentiler ve husranlar yaratir.

ah minel a$k! a$k’ tan once a$k’ tan sonra. a$k yeryuzunde en eski, en direncli gelenektir. a$ik di$lanir ama di$layamaz. a$ik incinir ama karincayi bile incitemez. a$ik olunca anlarsin. yuregin bir kadife keseye donu$ur, icinde sirma bir yumak, sen bu yufka gonulle kimseye kiyamazsin. ya$ayan ve ya$ami$ a$iklarin safina katilirsin. korkma! a$kta yok olunca zahiri tarifler, zihinlerdeki kategoriler buhar olur ucar. o noktadan itibaren "ben" diye bir $ey kalmaz. tum benligin olur koca bir sifir. orada ne $eriat kalir, ne tarikat, ne marifet. sadece ve sadece hakikat...

bana kalsa bir kova su alir cehennem ate$ini sondurur, cenneti de ate$e veririm ki, sirf ve saf a$k kalsin.gerisi bo$!

a$k di$arda bulunan bir $ey degildir. icerden gelir. tek yapmamiz gereken icimizde bizi a$ktan alikoyan engelleri bulup kaldirmaktir.

a$k bir milad demektir. $ayet "a$tan once" ve "a$ktan sonra" ayni insan olarak kalmi$sak, yeterince sevmemi$iz demektir. birini seviyorsan onun icin yapabilecegin en anlamli $ey degi$mektir.!
o kadar cok degi$melisin ki, sen sen olmaktan cikmalisin.

her $eyle sava$ halindeyiz. terorizmle sava$, yoksullukla sava$, enflasyonla sava$, aids’le sava$, kanserle sava$, ru$vetle sava$, hatta fazla kilolarla sava$... sava$maktan ba$ka bir yakla$im yok mu?

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol