the exorcist

atacamadesert
bir zamanların bestseller’ı olmuş, sonradan filme uyarlanmış ve konusunu gerçek olduğu iddia edilen 1949′da geçen bir olaydan alan film.

1949 yılında, washington’da 14 yaşında bir erkek çocuğunun şeytan’ın etkisi altına girdiği ve seksüel anomalilerle karışık saldırgan davranışlarda bulunduğu duyuldu. bu haber hızla yayılıyordu. “washington daily news”in haberine göre olay katolik kilisesi’nin müdahalesi ile durdurulmuş ve psikolojinin çaresiz kaldığı noktada “exorcism” devreye girmiş ve “washington parapsikoloji derneği” ile de işbirliği yapılmıştı.

bu ironik olay geniş çapta sansasyona neden olduğu için ilgili kayıtlar ve sonuçlar georgetown üniversitesi’nin tarih bölümünde prof.rahip thomas bermingham tarafından anlatıldı. işte o anda sınıfta bulunan öğrencilerden birisi de yıllar sonra “the exorcist” romanını yazacak olan william peter blatty idi.

roman basıldığı 1971 yılında bestseller olması bir yana filmin vizyona girdiği 1973 yılında da “the exorcist” filmi tüyler ürperten sahneleriyle fırtınalar kopardı. tabii ki ve maalesef her tutulan ve gişe yapan film gibi bunun da başarısız devam filmleri çekildi.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol